Els casos actius i la incidència acumulada / Riberaexpress

0
438

Semblava que a estes altures tots els lectors de Riberaexpress dominaven les dades que oferix la conselleria de Sanitat pel que fa la pandèmia com els casos actius per proves PCR durant els últims 14 dies i la incidència acumulada. Ésta última son els casos de cada municipi per cada 100.000 habitants arran la quantitat de contagis actius detectats.

Per exemple el cas de Benimuslem, municipi de 660 habitants, que segon la conselleria de Sanitat compta actualment amb 4 persones contagiades (casos actius) i amb una incidència acumulada de 600 casos per cada 100.000 habitants.

Així Alzira, que compta amb 45.000 habitants, ncessita registrar 236 casos actius per arribar a una incidència semblant a la de Benimuslem.

Fem esta explicació arran les crítiques injustificades realitzades per alguns lectors en facebook. Totes les dades que ha mostrat este mitjà de comunicació des de l’inici de la pandèmia estan basades en la pàgina de la conselleria de Sanitat (https://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas), o bé amb les dades proporcionades per alguns ajuntaments arran la notificació que es fa, periòdicament, Salut Pública. I preferim mil vegades més oferir les dades positives a les negatives, tot i que ara la pandèmia es troba pujant i arribant a incidències, malauradament, molt elevades.

Recentment els hem oferit la diferència que hi ha pel que fa a la quantitat d’ingressats per Covid a l’Hospital de la Ribera, molt inferior, actualment, a la que hi havia en gener amb incidències semblants.