PP, C,s i Vox s’oposen als pressupostos d’Alzira per «irreals i electoralistes»

0
127

Els grups municipals del PP, Ciutadans i Vox votaren ahir en contra dels pressupostos municipals aprovats amb els vots a favor del govern de coalició integrat per Compromís i el PSPV, en considerar-los «irreals».

De les esmenes presentades pels populars i per C,s l’equip de govern votà a favor de la referent ala creació d’una entitat de gestió i modernització dels polígons industrials d’Alzira. Han quedat rebutjades les referents a la creació d’un altre Centre de Dia, a l’eliminació de la taxa de taules i cadires per a l’hostaleria i la creació d’una partida per a reparar els sostres de les instal.lacions esportives. Mentre Vox demanava rebaixar gastos per incrementar les subvencions a associacions de caire social com Afaradem i d’altres.

El portaveu de Vox, Ricardo Belda, ha votant en contra els pressuspostos en qualificar els comptes municipals «d’aquelarre de números«.

Mentre el representant de Ciutadans, Miguel Vidal, ho ha fet «pel notable increment del capítol de Personal que dona poca capacitat de maniobra».

Per la seua part el portaveu del PP, José Andrés Hernández, els qualificava «d’irreals, electoralistes i perjudicials», en considerar que «un de cada dos euros va destinat a pagar a funcionaris«. També criticà a l’equip de govern que «hipotecara a governs futurs» davant el préstec d’1,8 milions destinats a les inversions municipals.

Furió: «El PP va fregir a impostos als alzirenys»

Mentre el regidor d’Hisenda i portaveu de Compromís, Albert Furió, defensà els pressuspostos perquè «complixen totes les regles fiscals», «el préstec garantix les inversions», i «hem baixat l’IBI, mentre el PP va fregir a impostos als alzirenys durant els 12 anys que va governar, pujant l’IBI un 5% tots els anys». Furió qualificà «d’incoreherent» a l’oposició per «no ha presentat cap proposta per a rebaixar partides de Personal».

Tot seguit el portaveu del PSPV, Fernando Pascual, argumentà el vot a favor del seu grup en considerars els comptes municipals de «positius, vius, reals i importantíssims, després d’estar 6 anys sense augmentar els impostos«. Destacà els plans d’ocupació d’IDEA «que gestiona 8 milions d’euros anuals i crea llocs de treball», ressaltà que l’aigua potable d’Alzira «gaudix ara de la millor qualitat de la història», a més de considerar que el departament de Serveis Socials «és el millor de tota la Comunitat Valenciana». I finalitzà la seua intervenció recordant als populars el deute de 16 milions heretat per l’actual govern municipal, a l’efecte recordà «les pífies de l’Hort de Redal, de la Garrofera i del Centre Comercial Vilella».

Tancà el plenari l’alcalde, Diego Gómez, explicant que «hem mobilitzat recursos cap a les necessitats socials i econòmiques dels alzirenys«, en uns pressuspostos «plens de prevenció i prudència davant la incertessa actual». Assegurà que les inversions obertes amb consignacions menudes «seran cobertes amb el romanent de tresoreria» de l’exercici actual que «servirà per incrementar les inversions i per a despesa corrent».

Així mateix, Gómez es mostrà reivindicatiu respecte a la Generalitat i el Govern Central, «necessitem subvencions per poder afrontar l’ampliació del barranc de la Casella que tindrà un cost d’11 milions d’euros». D’altra banda va advertir a l’oposició que l’Ajuntament d’Alzira «mai ha estat tan sanejat com ara en rebaixar el deute de 16 a 3,6 milions d’euros«.

Riberaexpress