Les vacunes per als xiquets estaran disponibles el 13 de desembre

0
293

La Unió Europea (UE) disposarà a partir del pròxim 13 de desembre de vacunes adaptades per a xiquets a partir de cinc anys, que ja han sigut aprovades per l’Agència Europea del Medicament (EMA), va anunciar aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen.

«He parlat amb BionTech-Pfizer i hi ha bones notícies. Poden accelerar i les vacunes per a xiquets estaran disponibles a partir del 13 de desembre», va declarar von der Leyen en conferència de premsa.

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) va recolzar dijous passat l’extensió de l’actual llicència europea de les farmacèutiques Pfizer i BioNTech per a l’ús de la seua vacuna contra la covid-19 en xiquets d’entre 5 i 11 anys, encara que amb una dosi menor que la utilitzada en majors de 12 anys.

La injecció s’administrarà en dues dosis, amb un interval de tres setmanes entre la primera i la segona, subratlla l’agència en un comunicat, en el qual assenyala que els beneficis de vacunar amb Pfizer als xiquets en aqueixa franja d’edat superen els riscos.