Serendipia de La Tarumba millor muntatge en la Mostra de Teatre de Leganés

0
123

8 COMPANYIES VAN PARTICIPAR EN LA MUESTRA, SELECCIONADES ENTRE 115 PROPOSTES ARRIBADES DE TOTA LA GEOGRAFIA ESPANYOLA

 

El dissabte es van fallar els premis de la VI Muestra de Teatro Amateur de Leganés 2021. El grup alzireny Suc de Teatre – La Tarumba va obtindre el màxim guardó amb el seu espectacle Serendipia, premi al Millor Muntatge. Havia sigut nominat també al Millor Vestuari, i un dels seus quatre actors, Salva Carreres, al Millor Actor Secundari.

El cartell del certamen el componien 8 grups procedents de Castella-la Manxa, Madrid, Castella i Lleó i Comunitat Valenciana. Havien sigut seleccionats entre 115 companyies de tota Espanya.

La Muestra, programada inicialment per a gener, s’havia hagut de suspendre per la COVID. Finalment, es va poder dur a terme durant els mesos d’octubre i novembre. L’organitza cada any l’Ajuntament de Leganés i el grup de teatre local Menecmos.

Serendipia suma un altre important premi als ja obtinguts a Canet d’en Berenguer, Mislata i Quartell, que venen reconeixent la singularitat d’aquest espectacle i el treball dels seus actors.

Es tracta d’una comèdia de José Antonio Martínez -qui també signa la direcció-. En el text han intervingut els quatre actors que la interpreten, i continuen col·laborant-hi, perquè és una obra viva que es nodreix contínuament de l’actualitat. Està inspirada en les tècniques del clown i dels pallassos, i rep influències de bufons i còmics de totes les èpoques, des de la Comèdia de l’Art a Lina Morgan, des dels Germans Marx a Gila, Faemino y Cansado i Chiquito de la Calzada.

L’espectacle, produït per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira i l’Associació Cultural La Tarumba, s’ha representat ja en 15 ocasions. Pròximament, ho farà durant dos caps de setmana seguits a la fi de gener a la sala Artea de València.

La trajectòria i el palmarés que acumula, la resposta entusiasta del públic, que gaudeix amb l’obra, i la necessitat de riure en els temps difícils que ens ha tocat viure, auguren un futur prometedor al grup alzireny.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA