Alzira demana un crèdit d’1,8 milions d’euros per culminar les inversions en 2022

0
327

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira format per Compromís i el PSPV contractarà un crèdit d’1,8 milions d’euros per tal d’incloure totes les inversions previstes en els pressupostos de 2022 que s’aprovaran el pròxim dilmarts dia 20 en una sessió extraordinària.

Serà el primer que contractarà per quadrar els pressupostos municipals, després que no utilitzara una pòlisa de 6 milions prevista davant la problemàtica de la pandèmia per atendre les necessitats socials així com dels autònoms, comerços i empreses locals afectades. Així i tot les arques municipals destinaren prop de 3 milions d’euros per pal.liar els efectes de la crisis econòmica generada pel coronavirus.

L’actual govern ha reduït a 3,6 milions d’euros, el deute de 16 milions heredat fa 6 anys quan el valencianista Diego Gómez va sustituir a la popular Elena Bastidas al capdavant de l’alcaldia.

Impostos i taxes congelades

Un dels arguments del govern progressista actual per recòrrer a l’endeutament és que «no hem pujat en estos anys els impostos i les taxes municipals mentre s’incrementen, anualment, els gastos de personal per la pujada dels salaris, fins i tot hem baixat l’IBI».

Així l’Ajuntament alzireny s’assegura culminar, al llarg del pròxim any, la nova central de la Policia Local que requerix més d’1,5 Milions, la reparació del sostre del pavelló Fontana Mogort, que s’ha incrementat, recentment, fins abastar els 1,7 milions d’euros, el Casal Jove, junt el segon Pla de Mobilitat i altres obres menors encetades.

El pressupost de 2022 supera els 43 milions d’euros, el que suposarà un increment d’un dos milions respecte al de 2021.