Tricicles nòrdics per als usuaris d’Aguafa en Guadassuar

0
1560

Comencem l’aventura de Reviure el nostre entorn, en bici sense edat!

Al mes de juliol, els òrgans de govern de la Fundació “La Caixa” van seleccionar el nostre projecte “Reviure el nostre entorn: En bici sense edat” dins la convocatòria Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2021, en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials.
La Fundació ha fet una aportació econòmica de 23.500 €. Amb esta quantitat es pot iniciar el projecte amb la compra de dos tricicles elèctrics adaptats, formar el personal i l’alumnat de l’IES Didín Puig i destinar professionals per a portar endavant el projecte durant un any.
Amb els dos tricicles arribats des de Dinamarca per fi es fa realitat una idea que ens venia rondant pel cap des de fa uns 3 o 4 anys: traure a passejar les persones usuàries del centre d’AGUAFA pel poble i pel camp perquè puguen tornar a sentir el vent i el sol en la cara i tornen a recórrer a ritme de pedal espais vitals que per les seues circumstàncies han deixat de visitar.
El projecte dirigit per AGUAFA compta amb la col·laboració de l’IES Didín Puig que facilitarà la participació del seu alumnat com a pilots dels tricicles, dotant el projecte de més valor amb la interacció generacional com un factor terapèutic.

Formació alumnat de l’IES Didín Puig per a ser pilots dels tricicles al projecte en bici sense edat Guadassuar.

Ha sigut imprescindible l’ajuda econòmica de la Fundació “La Caixa” per a iniciar un projecte d’esta envergadura, així com el suport de l’Ajuntament de Guadassuar, prova de la confiança que deposita en AGUAFA, i la col·laboració de l’institut de secundària que ha mostrat interès pel projecte des del principi.
Conèixer el moviment En bici sense edat ha sigut també molt important perquè ens ha permés donar-li forma al projecte i conèixer persones que ens han ajudat a fer-lo realitat. En bici sense edat és un moviment que va nàixer a Dinamarca l’any 2012 i té com a objectius brindar a la gent major l’oportunitat de continuar sent part activa de la societat i la comunitat local i donar-los el dret d’experimentar la ciutat i la naturalesa de prop, des de la bicicleta, i de poder contar la seua història en l’entorn on han viscut les seues vides.