Desarticulen una xarxa de proxenetes a València gràcies a la Comissaria d’Alzira

0
506

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de proxenetes que explotava sexualment a dones en pisos de València

L’operació policial s’ha desenvolupat en les localitats valencianes de Gandia i Paterna i s’ha detingut a cinc persones. Cinc dones que eren obligades a prostituir-se han sigut alliberades

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització presumptament dedicada a lucrar-se de la prostitució de dones, de nacionalitat colombiana, veneçolana i dominicana, en pisos de Paterna i Gandia. L’operació, denominada Pater, ha sigut portada per la Unitat Contra les Xarxes d’immigració i Falsedats Documentals (UCRIF) de València, amb la col·laboració de les comissaries de Paterna i Gandia.

La investigació es va iniciar a través d’una informació rebuda en la Comissaria d’Alzira sobre la possible existència d’una organització que, presumptament, podria estar lucrant-se de la prostitució de dones en diversos pisos de diferents localitats valencianes.

Davant la gravetat dels fets, els policies especialitzats de la UCRIF immediatament van començar amb les investigacions esbrinant que aquestes dones exercien la prostitució en “cases de cites”, situades en les localitats valencianes de Paterna i Gandia. Pel que sembla les víctimes havien de passar primer per la casa de Paterna per a posteriorment continuar en la de Gandia, on guanyarien més diners.

Els agents han dut a terme tres entrades i registres simultanis, dos en els pisos de cites on es prostituïen les víctimes, Gandia i Paterna, i en un domicili de Xeraco. S’han detingut a cinc persones, dos homes i tres dones, i s’ha localitzat a cinc dones que estarien exercint la prostitució.

S’han intervingut 17.720 euros en efectiu, vàries papelines de pel que sembla cocaïna, útils per a la seua possible adulteració, pastilles de viagra, 18 telèfons mòbils, dos ordinadors i diversa documentació

Hi ha quatre persones detingudes per un presumpte delicte d’organització criminal, dues d’elles també per blanqueig de capitals, tràfic de drogues i relatiu a la prostitució, mentre que una cinquena persona ha cise arrestada per infracció a la llei d’estrangeria. Quatre dels detinguts han passat a disposició judicial, mentre que la infractora a la Llei d’Estrangeria, ha sigut posada en llibertat.

La Policia Nacional recorda que dins del Pla Nacional contra el Tràfic d’Éssers humans amb finalitats d’Explotació Sexual de la Policia Nacional existeix un correu trata@policia.es per a promoure la col·laboració ciutadana i la denúncia d’aquests fets delictius.