La Diputació ajudarà a resoldre dos punts negres de la connexió d’Alzira amb la Via Verda

0
337

 

La Diputació analitza amb Alzira els projectes de mobilitat del municipi

La diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, s’ha reunit amb el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició ecològica de l’Ajuntament d’Alzira, Pep Carreres, i l’equip tècnic per analitzar conjuntament els projectes de mobilitat en el nucli urbà, i el segon pla de mobilitat urbana amb vies de connexió intermunicipal, a més del projecte d’anell verd del municipi.

Punt estratègic

Així Gimeno s’ha compromés a resoldre la connexió del camí de la Cova de les Meravelles amb el tram de la Via Verda entre Carcaixent i el pont de l’Estret en tindre que travessar la carretera de la Diputación. Altre problema a resoldre es troba en l’Anell Verd tot just en la rotonda del Tenisquash de l’Avda de la Ribera, a la part d’enfront de la ruta del colesterol, on queda talla el camí de servei pel barranc. Per a Carreres es tracta «d’un punt estratègic» donat que «obrirà una nova connexió Alzira-Carcaixent que enllaçarà amb els carrils ciclopeatonals del canal de les Basses i d’Amcor«.

La diputada de Mobilitat Sostenible també s’ha compromés a ajudar a desenvolupar el segon Pla de Mobilitat Urbana pel que fa a «entorns segurs a les escoles» amb ajudes per al 2022 que permetran «plantar arbres i incrementar la peatonalització» en el campus escolar de Tulell al voltant de Xúquer Centre Educatiu, l’IES Murta, la seu de la Universitat Catòlica i el col.legi públic Tirant lo Blanc.

D’altra banda els responsables de Medi Ambient d’Alzira i Carcaixent han arribat a «un principi d’acord» per tal de «redifinir» la utilització de l’antiga carretera CV-41 amb la intenció que «s’allargue fins Alzira el carril projectat entre Carcaixent i Xàtiva» segons Carreres.

Reunió de Carreres amb la diputada Dolors Gimeno a l’ajuntament d’Alzira