La Ribera multiplicava per 10 en febrer les hospitalitzacions amb una taxa semblant de contagis

0
536

La vacunació en un percentatge pròxim al 90 de la població riberenca s’aprecia amb la diferència en la quantitat de contagis de coronavirus hospitalitzats; així els casos actius i la incidència acumulada de finals de novembre és prou semblant a la de primers de febrer en esta àrea de salut. Així mentre en febrer hi havien notificats 115 actius i un índex acumulat de 251 casos per cada 100.000 habitants ara  es contabilitzaen a la Ribera 134 contagis actius i una taxa acumulada de 288/100.000 ha. Aleshores començava la vacunació dels majors de 90 anys.

En canvi el nombre d’hospitalitzacions és ara molt inferior, apenes 9 pacients de Covid en planta i 2 ingressats en la UCI, front el centenar d’hospitalitzats, amb 48 crítics. Ara bé, aleshores la corva inciava un considerable descens, mentre a finals de novembre la corva és ascendent. Ès a dir la pressió hospitalària es multiplicava per 10, a la d’ara, fa nou mesos.