Alzira registra 29 contagis nous en els últims dies i ja suma 134 casos actius

0
1008

Alzira ha afegit durant els últims dies fins a 29 contagis nous el que eleva a 134 casos actius a dia de hui i a 288 casos per cada 100.000 habitants en la incidència acumulada, el que suposa un increment de 67 punts respecte a la setmana anterior.

Els contagis registrats en el sopar de la Coordinadora de Festes de Barris i Partides d’Alzira del passat dia 16, junt altres d’origen familiar i educatiu, ha vingut a agreujar la pandèmia a la capital de la comarcal.

L’alcalde Diego Gómez es planteja la «suspensió d’actes públics» a la ciutat cas de seguir augmentant els casos de coronavirus. Góemz ha demanat «moltíssima precaució en espais interiors» on recorda cal fer ús de la mascareta a més de guardar la distància.

Segons ha explicat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, este augment de positius es produix «sobretot perquè existixen uns contagis socials, que passen a ser familiars i per tant escolars. És a dir, en estos contagis acumulats també compten els casos a les escoles».

L’alcalde apel·la de nou a la responsabilitat personal: «Hem de continuar amb moltíssima precaució; sobre tot en els espais interiors, quan es produix una festa, un sopar, una activitat social, estem molt més exposats al contagi, més encara si ens llevem la mascareta i no guardem les distàncies, i sobretot si hi ha alguna festa que provoca la relació més íntima i més personal». A més a més, Gómez ha advertit que «si continua pujant este nivell d’incidència, des de l’Ajuntament plantejarem la suspensió, si és necessari, de l’activitat pública, perquè a nivell privat, l’Ajuntament no té competència».

Punts mòbils de vacunació el «Black Friday»

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que intensificarà durant les pròximes setmanes la vacunació sense cita front a la COVID-19 per mitjà de punts mòbils d’immunització a espais de gran afluència de públic, amb la finalitat d’apropar la vacuna contra el coronavirus a la ciutadania. En concret està previst per al pròxim divendres 26 de novembre la instal·lació de punts mòbils amb motiu del «Black Friday» en Alfafar (zona comercial) a l’entrada d’IKEA, de 15 a 21 hores.

La consellera de Sanidad, Ana Barceló, ha indicat que «des de la Conselleria de Sanitat seguirem insistint en la importància de la vacuna per a fer front al coronavirus. No ens cansarem de repetir que és necessari vacunar-se i continuarem oferint totes les possibilitats que estan al nostre abast per a acostar la vacuna a la ciutadania».