Alzira culmina esta setmana les expropiacions per fer el Canal Interceptor

0
871

L’Ajuntament d’Alzira «culminarà i pagarà esta setmana» les expropiacions dels terrenys necessaris per poder construir el Canal Interceptor de les aigües pluvials dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena que connectarà amb el de les Basses en la rotonda de la CV-50, segons ha assegurat hui l’alcalde Diego Gómez.

Les obres podrien començar així a principis de 2022 per estar finalitzades en la següent tardor. Esta segona fase del canal de les Basses discorrirà paral.lel al camí dels Pescadors, desde l’Hort de Galvanyón on desemboca el barranc Estrella fins la redona, tot just per la zona de darrere de la fàbrica de gelats del grup Ferrero (antiga Avidesa).

El consistori es troba en contacte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Delegació de Govern per tal d’activar «el més prompte possible» l’ampliació del barranc de la Casella necessària per absorbir les aigües que baixen pels dos canals en époques de fortes pluges evitant així que inunden els barris més baixos de la ciutat.

A més també està contactant amb les direccions generals de l’Aigua i de carreteres per tam d’ampliar el pont de Xàtiva que suposa actualment un coll de botella, pocs metres abans de la desembocadura del Casella amb el Xúquer.