Loreto Petit i Marta Nadal: «Ara hi ha alegria i es respira bont rotllo en la SM d’Alzira»

0
1251
Presidenta i secretària miren amb optimisme el futur de la Societat Musical Alzira

Loreto Petit i Marta Nadal, vicepresidenta i secretària, respectivament, de la nova Junta Directiva de la Societat Musical d’Alzira tenen en comú l’ADN de la SMA; han sigut alumnes de l’escola, casades amb músics, familiars que han sigut directius i ara professores «ens hem conegut tots açí», confesen a duo a l’arxiu de l’entitat on on han concedit a Riberaexpress la primera entrevista des que, recentment, agafaren la batuta de la reconeguda societat quan atravessava, potser, el pitjor moment de la seu llarga i prolífica història.

Preferixen parlar de futur però és quasi impossible no recordar els crítics últims mesos d’esta Societat Musical que està resucitant estos dies amb la celebració dels concerts de Santa Cecília, patrona dels músics. «En 20 dies hem preparat la programació, amb el llibret, cartells dinar i concerts, no hem tingut temps d’escrudinyar a fons altres aspectes de la societat» com els comptes als que tan sols tenen accés des del passat dilluns. «Sembla que està sanejada però desconeixem el que està pendent per pagar» afegixen. Ara bé ja saben que en setembre l’anterior junta va contractar a un assessor jurídic foraster per 800€+IVA «amb un contracte blindat fins a juny de 2023 i en el que hi han servicis que no entren i s’han de pagar abanda».

Volen passar pàgina el més ràpid possible però reconeixen que «molta gent ho ha passat malament, alguns treballadors han necessitat assistència mèdica davant la incertessa dels seus llocs de treball i la persecució obsesiva que molts patien».

Ara bé les dos directives transmitixen una enorme energia i ganes de superació sobre tot perquè «molta gent ens ha donat les gràcies per fer-nos càrrec d’una situació que ja era insostenible». I en este aspecte recalquen «els músics estan contents, quan entrem a la seu hi ha alegria i es respira un bont rotllo, s’han apuntat 260 músics per al dinar de Santa Cecília».

Banda acomodada

Loreto i Marta consideren que la «la banda s’havia acomodat quasi únicament a fer els concerts conveniats amb l’ajuntament d’Alzira, nosaltres anem a impulsar la participació en festivals i en fer intercanvis amb altres bandes, apreciem que els músics tenen moltes ganes de fer coses».

Ara bé el primer es trobar al director de la Simfònica «busquem un director estable, un perfil concret que tinga experiencia i sobre tot empatia amb els músics que son els que tindran la última paraula». Més de 120 músics de la banda intervenen hui al Gran Teatre en el concert que culmina la programació de Santa Cecília, «la banda s’ha renovat moltíssim, la majoria son molt joves» apunten les valentes directives.

Un nou edifici per a l’escola i per assajar

La SMA es troba molt arrelada a la socitat alzirenca, fet que corrobora el que curs rere curs compten amb uns 500 alumnes; «tenim problemes d’espai importants, hi han dos aules desplaçades a la Casa de la Cultura i un horari amplíssim per poder donar cabuda a tots». Hi han classes des de les 15:30h a les 22 hores, és un dels problemes que tenen consideren prioritari resoldre. No reivindiquen ja l’oblidat auditori es conformen «amb un edifici amb aules suficients per a l’escola, el Centre Professional i per poder assajar, en l’actual sala d’assajos ja no cabem«, ens manifesten i de fet esta reivindicació la pensen traslladar en la primera entrevista que mantindran amb l’alcalde Diego Gómez.

Trampolí professional

Tenen previst completar la Junta Directiva durant l’assemblea que convocaran el primer trimestre de 2022, ara, sols compten amb el 50% arran la dimissió de l’anterior president, Camilo Mascarell i dels directius que quedaven.

La Societat Musical Alzira catapulta professionalment a molts dels seues estudiants; «tots els anys hi han músics que aproven oposicions a bandes, orquestres, centres de primària i secundària» diuen orgulloses les noves directives, Loreto Petit i Marta Nadal, la última en aprovar una opisició ha sigut este estiu, la professora de l’escola Mª José Ull.

El que més han mostrat durant l’entrevista son les enormes ganes d’oblidar d’estos convulsos mesos que ha patit la SMA «lo de darrere ja és història» i de mirar endavant perquè els músics afinen com en els millors temps i que l’entitat sume noues éxits a la seua dilatada i reconeguda trajectòria.

Riberaexpress