L’Escola de teatre Tarumba Jove estrena dijous «El museo de los últimos»

0
227

Realitzarà dos representacions per a escolars a les que acodiran uns 700 alumnes de Secundària i Batxillerat

 

La Escola de Teatre Tarumba Jove presenta el seu nou espectacle, El Museo de los Últimos, dijous 25 de novembre en el Gran Teatre d’Alzira. Al matí oferirà dues funcions dirigides a escolars de Secundària i Batxillerat. Està programada per a la vesprada una altra representació a les 20.00 h, oberta al públic en general i amb entrada lliure.

Prop de 700 alumnes de centres escolars d’Alzira, que acudiran al matí, més els espectadors de la vesprada podran conéixer aquesta obra, original del seu director, José Antonio Martínez, que ja va estrenar el grup de teatre de l’IES Rei En Jaume fa huit anys. Com llavors, molts dels alumnes que acudisquen al Gran Teatre hauran llegit el text en els seus centres i hauran treballat amb el seu professorat les activitats didàctiques dissenyades per La Tarumba i remeses als centres per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, organitzadora d’aquesta jornada pedagògica-teatral.

El Museo de los últimos, és una història de ciència-ficció. Tracta d’una època futura en la qual, en algun lloc, existeix una societat amb unes característiques molt particulars: van uniformats, no hi ha originalitat ni fantasia, han desaparegut les mascotes, la violència i els diners són protagonistes, els homes han sigut postergats, creuen en supersticions…

En algun lloc d’aqueixa societat del futur, existeix un museu en el qual s’han reunit a partir del seu ADN éssers molt reconeixibles per nosaltres, caracteritzats per haver sigut els últims en una cosa important. Tenen tota l’aparença humana, però… tenen vida?

Aquesta història sobre el futur ens permet reflexionar sobre temes de candent actualitat: el canvi climàtic i els problemes que pot provocar si no es lluita per evitar-lo, la crisi de l’agricultura valenciana, la defensa dels artistes enfront del piratege en Internet, la vertadera igualtat entre els sexes, la insensibilitat i la duresa de la societat actual, la supervivència del valencià, el valor de la fantasia i la creativitat, el respecte a la diferència i la diversitat…

L’espectacle es caracteritza també per una cuidada il·luminació i una ambientació sonora molt suggeridora. També, per la fusió de codis interpretatius, vestuari i maquillatge, amb els quals caracteritzar i diferenciar els personatges del futur dels del nostre present.

És una producció de l’Associació Cultural La Tarumba i de la Regidoria d’Educació, qui patrocina la Escola de Teatre Tarumba Jove. Aquest és el seu quart muntatge en els sis anys d’existència; dos dels anteriors (¿Y tú? i Estem fins als…!!) van rebre premis molt importants en els Premios Buero de Teatro Joven, organitzats per la Fundación Coca-Cola.

 

ASSOCIACIÓ  CULTURAL LA TARUMBA