Els 33 contagis d’Alzira es produiren en un pub del carrer Santa Teresa

0
3775

Els 33 contagis de Covid que Salut Pública ha detectat a Alzira es produiren el passat 30 d’octubre en un pub del carrer Santa Teresa que té com a titulars als mateixos socis de la discoteca Zooilógico ubicada a les rodalies de l’estació de ferrocarril.

Segons un dels gerents, Vicent Garchy, els contagiats «celebraven un cumpleanys familiar després de dinar en un restaurant de Massalavés».

Garchy ha assegurat a Riberaexpress que el pub «complix amb totes les normatives preventives» al temps de lamentar que «no hem rebut cap comunicació procedent de Salut Pública de la Generalitat». I es mostra partidari de l’exigència del certificat de vacunació per entrar en bars, restaurants i llocs d’oci tal i com estudia aplicar la conselleria de Sanitat a partir de la pròxima setmana.

Nivell d’alerta 3

Segons fons municipals «la majoria dels infectats no estaven vacunats». En este sentit, l’alcalde fa una crida a la responsabilitat de les persones: «Crec que és molt important, en estos moments en què la situació sembla que comença a empitjorar i comencen a pujar els contagis, que prenguem tots consciència en l’àmbit personal de la necessitat de previndre qualsevol actuació, sobretot en l’àmbit dels llocs tancats, i de l’ús necessari i obligatori de la mascareta».

Estos contagis han fet créixer quasi un 80 % el nombre de contagis a Alzira. «Pràcticament hem duplicat els casos actius», diu la regidora de Sanitat, Gemma Alós, que considera que les dades són «una xifra roín: als últims set dies s’han detectat 65 casos i la setmana anterior, 38. Per tant, la situació epidemiològica ara mateix és molt preocupant, estem en un nivell d’alerta 3 i això vol dir que hi ha un risc alt, perquè com estem veient la transmissió és molt ràpida».