Sanitat administrarà la tercera dosi als sanitaris i als majors de 60 anys

0
316

La ponència de vacunes ha aprovat aquesta dosi de reforç, segons ha avançat el president del govern espanyol Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que hi haurà tercera dosi de la vacuna del coronavirus per a les persones majors de 60 anys i per als sanitaris. El president del Govern d’Espanya ha fet l’anunci en roda de premsa durant la visita a Turquia. Ha sigut a preguntes dels mitjans sobre la situació de la pandèmia on ha avançat que la ponència de vacunes ha aprovat la dosi de reforç per a aquesta franja d’edat.

Sánchez ha destacat que Espanya «està molt millor que fa un any per a abordar qualsevol repunt que es produïsca» i ha advertit que «la clau està a continuar amb l’estratègia de vacunació tan exitosa en el nostre país”. Així mateix, ha tornat a recordar que Espanya és un dels països amb més taxes de vacunació, amb un 88,8% de la població major de 12 anys vacunada amb pauta completa.

El següent pas està ara en mans de la Comissió de Salut Pública, que serà l’encarregada de treballar amb les diferents comunitats autònomes en la immunització dels diferents col·lectius.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública va començar el mes de setembre la inoculació d’una dosi de reforç a majors que viuen en residències i persones immunodeprimides, i a partir del mes d’octubre va començar la vacunació a les persones majors de 70 anys. Així mateix, les 210.000 persones que han sigut vacunades amb Janssen han començat a rebre la dosi de reforç amb Pfizer o Moderna aquesta setmana. El Consell Interterritorial de Salut va proposar aquesta injecció addicional a principis de setembre i cap comunitat autònoma s’hi va oposar.

À PUNT