Justícia licita les obres i consigna 5 milions per construir el Palau d’Alzira

0
350
Bravo en Alzira junt a l’alcalde Diego Gómez i el president dels advocats Agustin Ferrer fa 1 any

La conselleria ha consignat una partida de 4.845.120 euros en els pressupostos de la Generalitat Valenciana que s’aprovaran pròximament per iniciar la construcció del Palau de Justícia d’Alzira després de molts anys de reivindicacions.

Fons de la conselleria de Justícia han assegurat hui al president del Col.legi d’Advocats d’Alzira, Agustin Ferrer, que «la licitació de les obres serà imminent», tot i que estava prevista, inicialment, per al passat mes d’abril.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va assegurar, en desembre de 2020, durant la presentació del projecte definitiu que el Plau de Justícia «estarà quasi acabat en esta legislatura», després que les obres comencaran «durant el primer trimestre de 2022».

Les previsions és que el Palau estiga culminat a finals de 2023 i que comence a funcionar a principis de 2024, amb un moviment diari d’unes 900 persones.

El Palau que es construirà en una parcel.la cedida per l’Ajuntament a l’avda Luis Suñer, unificarà en un única seu judicial, tant la Fiscalia com els, actuals, set jutjats repartits en diverses instal.lacions.

15,6 milions d’inversió

La Generalitat invertirà 15,6 milions d’euros entre els anys 2021 i 2023 i els nous jutats estaran distribuïts entre les cinc plantes que sumen una superfície construïda superior als 10.000 m2. Albergarà a 9 jutjats, a la Fiscalia, així com l’Institut de Medicina Legal, una Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, un Jujtat de Violència de la Dona i oficines per al Col.legi d’Advocats d’Alzira.

L’edifici podrà albergar a més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris. Tindrà 41 sales per a diferents usos i 49 despatxos. Totes les dependències d’ús administratiu comptaran amb llum natural -no ocorre així en l’actual edifici- i estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i confort tèrmic, a més de que serà completament sostenible.

La planta baixa comptarà a més d’un aparcament per a 65 vehicles, la Sala de Bodes, el Jutjat de Guàrdia i l’Àrea de Detinguts.

Mentre la primera planta albergarà el Registre Civil, la Sala de Vistes, la Clínica Forense, la Sala per al Col.legi d’Advocats i despatxos varios.

La segona planta està reservada per a cinc jutjats, a més d’arxius i sales múltiples.

Violència de génere

A la tercera planta s’instal.laran quatre jutjats més entre ells l’exclusiu per als casos de Violència de Gènere.

En la quarta planta s’ubicarà la Fiscalia i la quinta es reservarà per a futures ampliacions.

Elevació de la planta baixa

El projecte definitiu dista un tant de l’inicial que contemplava la construcció de dos semisòtans en l’edifici. Alertats per l’Ajuntament d’Alzira davant la proximitat del Xúquer i per estar ubicada la parcel.la en una zona inundable, la conselleria ha eliminat els semisótans i ha elevat la planta baixa al voltant de 80 cm respecte a l’avda Luis Suñer.

Ferrer, en declaracions a Riberaexpress ha valorat «l’actitut positiva de la consellera Gabriela Bravo» davant «la consignació de prop de 5 milions d’euros que propiciaran l’inici de l’obra el pròxim any front als diferents governs anteriors en els que es limitaren a donar-nos bones paraules».

Esta moderna instal.lació és una antiga aspiració dels advocats del partit judicial d’Alzira que sempre han aspirat a reunir en un únid edific els jutjats distribuïts en diferents seus.

Riberaexpress