Plantaran 2.000 arbres esta setmana a la Muntanyeta i el Mirador d’Alzira

0
216

Alzira convida el veïnat a participar en la plantació de 2.000 arbres a la Muntanyeta i el mirador del riu per a contribuir a reduir el CO2

  • Es plantaran pins a la Muntanyeta el 18 i 19 de novembre, i xops, salzes i altres arbres de jardí al Mirador del Xúquer el dissabte 20
  • La Fundació (R)Forest Project facilitarà tot el material necessari a totes aquelles persones que vulguen participar-hi

 

Els pròxims dies 18, 19 i 20 de novembre se celebraran a Alzira tres sessions de reforestació. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en l’acord subscrit entre l’Ajuntament d’Alzira i la Fundació (R)Forest Project, que s’encarrega de la reforestació dels espais naturals a diversos punts d’Espanya i que preveu la plantació de 2.000 arbres al terme municipal d’Alzira.

 

Segons explica el regidor de Medi ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, «el compromís de l’Ajuntament és mantindre eixe arbratge el millor possible». La campanya que es realitzarà este any serà de tres dies, «dijous i divendres, de 9 hores a 13 hores, en la Muntanyeta de Sant Salvador, i el dissabte en el mirador del Xúquer». Les plantacions ajudaran, segons detalla, a «contribuir a la descarbonització, perquè cada tipus d’arbre absorbix una quantitat diferent de CO2 i com més arbres plantem i més arbres tinguem en bones condicions, podrem aturar més fàcilment el canvi climàtic».

 

L’activitat està oberta a la participació de qualsevol persona. L’objectiu de l’Ajuntament és continuar amb la lluita contra el canvi climàtic amb la implicació de les persones. Dijous i divendres, la cita és a l’esplanada de la Muntanyeta de 9 a 13 hores, i en esta zona es disposarà tot el necessari per a plantar-hi pins. Dissabte, l’acció es trasllada al Mirador del Xúquer, on es plantaran espècies de jardí i, al costat del riu, espècies de bosc de Ribera, com xops i salzes. Tot aquell que vulga participar en la reforestació ho pot fer acudint a estos llocs d’encontre, l’associació (R)Forest Project facilitarà tot el necessari i, a més a més, es comptarà amb la col·laboració de persones voluntàries.

 

L’Ajuntament d’Alzira ha signat un conveni amb l’associació (R)Forest Project que permetrà augmentar el volum d’arbratge en esta zona. Esta fundació, que va nàixer el 2019 a Madrid, té com a objectiu reforestar, per mitjà de la plantació d’arbres ja desenvolupats, no sols plançons, i perseguix els mateixos objectius pels quals l’Ajuntament ha acceptat esta proposta cedint-ne els terrenys. L’objectiu, explica el regidor de medi ambient, Pep Carreres, és contribuir a la descarbonització a través de l’increment de la massa forestal. Carreres convida a participar «a tota la població que vulga ajudar a esta tasca de plantació».