Puig descarta restriccions per a Nadal però estudia exigir el passaport de vacunació

0
623

El president de la Generalitat descarta restriccions per a Nadal però estudia exigir el passaport de vacunació per a entrar a determinats llocs públics

Ximo Puig, ha descartat per ara la tornada a un escenari de restriccions de cara a les festes de Nadal tot i el repunt de la pandèmia, però no tanca la porta a implantar l’exigència del certificat Covid-19 per a accedir a determinats espais públics, que no ha precisat. «Crec que pot ser útil per a animar a la vacunació i sobretot per a protegir a la població que ha complit», ha assenyalat aquest dilluns en Les notícies del matí. En concret, ha explicat que s’ha demanat un informe jurídic sobre la possibilitat de demanar aquest document com a requisit per a entrar en alguns llocs públics, fonamentalment tancats i on augmenta el risc de contagi, i que aquesta mateixa setmana es prendrà una decisió al respecte.

En qualsevol cas, Puig ha insistit que l’objectiu prioritari del Consell en la lluita contra el coronavirus en aquest moment és incentivar la immunització en els valencians i les valencianes que encara no han acudit a vacunar-se, vora un 10% de la població diana, i en aquest sentit es bolcaran els esforços: «Ho facilitarem al màxim», ha dit. I el certificat Covid pot ser un instrument útil per a aconseguir que la «immensa majoria» de la societat valenciana es vacune i tallar el camí al virus, ha remarcat. Paral·lelament, en les pròximes setmanes es continuarà treballant en l’administració de dosis de reforç a col·lecius vulnerables o a les persones vacunades amb la monodosi de Janssen.

El cap del Consell ha destacat l'»enorme corresponsabilitat» de la societat, que ha permés «salvar moltes vides, moltes famílies i moltes empreses». També està darrere del fet que la Comunitat Valenciana ha tingut «un millor comportament» davant la pandèmia que altres autonomies i països que han hagut de reintroduir restriccions davant l’avanç d’una nova onada a la tardor.

À PUNT