La incidència d’Alzira es dispara fins els 127 casos i els actius arriben a 59

0
896

Alós crida a protegir els menors de la COVID-19, que «ara són la població més vulnerable», i demana precaució per l’augment dels casos 

  • La incidència es situa en 127 casos per 100.000 habitants amb 36 nous positius en la darrera setmana
  • A hores d’ara hi ha 59 casos actius a la ciutat d’Alzira

 

Alzira compta amb 59 casos actius, 17 d’ells detectats els últims 3 dies, i la incidència acumulada augmenta fins als 127 casos per cada 100.000 habitants. Estes són les dades facilitades pel Departament de Salut Pública a la regidora de Salut d’Alzira, Gemma Alós, que considera que «encara no es tracta d’una situació alarmant, però sí molt preocupant». En l’última setmana, segons informa Alós, s’han detectat 36 nous positius. «La situació es va complicant, perquè la incidència augmenta», però «no s’està traduint en un augment d’ingressos en l’hospital», apunta.

 

La regidora explica que «tot i que el percentatge de vacunats és molt elevat, la transmissió del virus continua activa, el virus continua amb nosaltres i hem de ser molt conscients del fet que, encara que puguem fer una vida relativament normal, cal seguir complint estrictament les mesures de seguretat perquè encara ens podem contagiar i, sobretot, encara podem contagiar».

El virus busca als no vacunats menuts inclosos 

El recent canvi dels protocols evita l’aïllament de les persones vacunades que són contactes estrets d’un positiu, «però això no vol dir que no hagen de fer res: els contactes estrets de positius que estiguen vacunats amb la pauta completa han de reduir al màxim els contactes socials i, sobretot, importantíssim, evitar estar en contacte amb persones de risc, per exemple persones immunodeprimides, persones majors, pacients oncològics, dones embarassades, etc.».  Així mateix, Alós declara: «Cal anar amb molta precaució amb els menors, perquè ells no estan vacunats i el virus busca les persones que no estan vacunades per a viure en elles, i hem de ser conscients del fet que eixa població és ara mateixa molt vulnerable». En relació al repunt de casos registrat a les escoles alzirenyes, la regidora de Salut comenta que respon a la situació de pujada que es viu al conjunt de la societat i que provoca que «els casos a les aules també augmenten, amb algunes classes confinades».

 

Alós ha informat que la vacunació als majors de 70 continua, i s’està administrant la tercera dosi per a la COVID-19 i també la de la grip. Així mateix, en breu es començarà a vacunar contra la grip els menors de 12 anys que tinguen factors de risc, i a partir del 15 de novembre els menors de 70 també amb factors de risc.