Sis persones detingudes a la Ribera per la venda il.lícita de 51.000 kg de garrofes

0
454

Agents de la Guàrdia Civil han detingut entre els mesos d’agost i octubre a sis persones en les més de 200 inspeccions realitzades en magatzems de garrofes en municipis de la  de la Ribera per a comprovar la venda il·lícita d’aquest producte.

L’actuació de l’equip ROCA de la Guàrdia Civil de Sueca en emmarca en l’operació ‘Arjeva’, que s’ha tancat amb la detenció d’aqueixes sis persones i la investigació a altres 38 més pels delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Els investigadors han intervingut més de 51.000 quilograms de garrofes obtingudes de manera il·lícita i més de 38.500 euros en metàl·lic. Les més de 200 inspeccions s’han realitzat en magatzems de garrofes de les localitats d’Alfarp, Llombai, Montroi, Real i Montserrat.

Els agents van localitzar més de 100 documents d’acompanyament i traçabilitat agrària suposadament falsejats, amb la intenció dels venedors d’introduir el producte sense que els propietaris dels magatzems s’adonaren.

Durant la investigació, els agents van detindre el passat 9 de setembre a Llombai a un home de 40 anys, amb un requeriment per part del Jutjat penal número 13 de València, per al seu immediat ingrés a la presó i el 5 d’octubre, en el mateix municipi, a un altre home de 41 anys per apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Les últimes detencions es van produir en la localitat d’Almussafes, el 3 i l’11 de novembre de dos homes de 40 anys i dues dones de 36 i 41 anys pels delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental. Els 38 investigats tenen entre 17 i 60 anys.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Picassent números 1, 2, 3 i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Carlet número 1.