Cauen les temperatures a la Ribera

0
415

Hem canviat de massa d’aire i ja s’ha notat un descens de la temperatura. L’arribada d’un front la matinada de dimecres accentuarà el descens tèrmic en zones de muntanya i de l’interior. Fins a primera hora de dimecres tindrem intervals de núvols amb ruixats aïllats a l’interior. El front viatja ràpid i ja des de mitjan matí quedarà el cel ras, amb el permís d’alguns núvols alts i mitjans que es formaran de vesprada al nord fruit del vent. Precisament el vent serà el protagonista de la jornada. Bufarà el mestral i s’enfortirà a partir de mitjan matí, especialment al nord, on se superaran els 70 km/h. A la resta, bufarà entre moderat i fort. Les temperatures continuaran baixant a l’interior, amb màximes de 10 °C a 15 °C. Sensació de fred accentuada pel vent. A la costa les màximes estaran entre els 20 °C i els 22 °C.

Dijous al matí farà sol i encara tindrem ponent i mestral. A partir de migdia el vent anirà girant a tramuntana i gregal i augmentaran els núvols al nord i a l’interior, on s’esperen algunes pluges aïllades. La cota de neu rondarà els 1.200 a 1.400 metres. A última hora del dia el cel quedarà cobert al sud del golf de València, i començaran a caure els primers ruixats. Les temperatures màximes no experimentaran molts canvis però sí que baixaran les mínimes.

Vent de tramuntana i gregal per a divendres, amb núvols abundants al centre i sud i pluges al sud del golf de València i davant del litoral d’Alacant. No està clar encara si tocaran terra, però tot sembla indicar que les més fortes cauran sobre la mar. Intervals de núvols al nord i temperatures que baixaran a les comarques del sud.

Temporal de gregal de cara a la jornada de dissabte. Bufarà vent fort al litoral, amb una notable alteració marítima. Farà sol en general, tot i que tindrem núvols a la costa sud, amb risc d’alguna pluja al sud del golf de València i al Baix Segura. Les temperatures es mantindran sense canvis. De tota manera, hem d’estar pendents de l’evolució i el moviment d’una borrasca que es forma al Mediterrani occidental.

À PUNT