La conselleria licitarà la redona de la CV-50 per connectar la Via Verda a La Barraca

0
521

La conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat licitarà a primers de 2022 la construcció de la rotonda prevista en la CV-50, a les rodalies del Monestir d’Aigües Vives destinada a «pacificar el trànsit» en ixa carretera al temps que afavorirà a ciclistes i vianants la connexió del tram de la Via Verda procedent de La Barraca amb el que passa pel Portitxol. «La redona eliminarà este punt negre de la Via Verda» segons apunta el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira Pep Carreres.

Prolongació del carril Alzira-Amcor

Tanmateix la conselleria també ha previst licitar el pròxim any l’estudi tècnic referent a la prolongació del carril ciclopeatonal Alzira-Amcor per tal que arribe al pont de l’Estret. Allí s’unirà al tram que ocupa la plataforma de l’antiga Vieta procedent de Carcaixent. El Ministeri de Transició Ecológica té previst iniciar este mes de novembre la construcció d’una passarel.la metàl.lica d’uns 50 metres de llargària, a uns 2 km del pont de l’Estret, per tal de connectar amb el tram de Via Verda en funcionament que passa per La Barraca d’Aigües Vives en la part esquerra de la carretera. Carreres explica a Riberaexpress que «el futur itinerari resoldrà els problemes de mobilitat i afavorirà la recuperació del patrimoni natural des de la vessant turística».

Estes novetats foren revetlades pel director general d’Obres Públiques, recentment, durant una reunió de la Comissió de Seguiment de la Via Verda celebrada a Oliva i en la que participaren representants de les Mancomunitats de la Safor i la Marina, per tal «d’impulsar» la Via Verda fins a Dènia.