Alzira gaudirà de la primera Comunitat Energètica Local a finals d’any

0
678
El regidor de Medi Ambient Pep Carreres assenyala la zona que es beneficiarà de la CEL

Veïns i comerços de La Vila es beneficiaran abans de Nadal de la instal.lació fotovoltaica ubicada al sostre de La Clau

 

Les plaques fotovoltaiques instal.lades en el sostre de l’edifici de La Clau es quedaran connectades amb la xarxa elèctrica pública «abans que finalitze l’any», gràcies a que Alzira comptarà, ja, amb la primera Comunitat Energètica Local (CEL).

L’energia solar que produirà esta estació fotovoltaica, de 16 KW de potència, beneficiarà a una quinzena de vivendes i comerços situades en un radi, màxim, de 500 metres de La Clau, al barri de la Vila, que decidisquen adherir-se a esta comunitat.
Un 30% d’estalvi de la factura elèctrica

 L’empresa que ho gestiona acaba d’encetar una campanya per tal que els comerciants de la zona de la Vila s’adherisquen al temps que estudie la potència energètica que necessita cada usuari i de calcular l’estalvi energètic estimat en un 30% de la factura de la llum.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, confia en que la ins tal.lació fotovoltaica de La Clau «quede connectada amb la xarxa pública i amb les cases adherides abans de Nadal, en la que serà la primera CEL de la ciutat i de les primeres de la Comunitat».

L’IVACE, organisme de la conselleria d’Economia Sostenible impulsor de les comunitats energètiques, ha aprovat ja la subvenció de 52.500€, per a les futures estacions fotovoltaiques que s’instal.laran als sostres de l’EPA Enric Valor i del Centre de Participació Ciutadana (CPC) que les podran aprofitar per al seu autoconsum.

El conseller, Rafa Climent, destaca el paper de les comunitats energètiques «destinades a fomentar la producció d’energia renovable, difondre la democràcia energètica i reduir les taxes de pobresa energètica». I ha posat l’accent que des de l’Ivace «s’ha vingut liderant» les accions per a aconseguir el desenvolupament i implantació massiva de les CEL en el nostre territori, «secundant tots aquells projectes que contribueixen a la seua implantació i sent pioners en la posada en marxa d’una línia específica d’ajudes a les comunitats energètiques».

Descentralització i democratització

Segons el titular d’Economia Sostenible, «les comunitats locals d’energia constitueixen una peça essencial per a aconseguir la descentralització i democratització dels sistemes energètics i fomentar un desenvolupament econòmic i social sostenible a nivell local»

El Pla Foment de les Comunitats Energètiques Locals identifica els principals reptes i oportunitats, al mateix temps que, «estableix les principals línies d’actuació, amb l’objectiu que en 2030 tots els municipis del nostre territori disposen d’almenys un comunitat energètica local».