La Generalitat amplia el servei de bus Carcaixent-Algemesí-Alzira-València

0
257

La Generalitat presenta l’ampliació del servei de bus que connecta la Ribera amb València

Este matí s’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Algemesí l’ampliació de la línia de bus Carcaixent-Alzira-Algemesí-València per connectar de manera més eficient la Ribera amb la capital.

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha estat l’encarregada d’explicar aquesta modificació del servei de bus que passarà d’oferir dos expedicions al dia a oferir-ne deu a partir del pròxim dimarts 2 de novembre. L’horari serà de dilluns a divendres  reforçant les hores on hi hi ha més densitat de població que pot fer-ne ús per anar a treballar o estudiar.

La duració del trajecte total serà aproximadament de 1h45min i tindrà un preu relatiu a la distància recorreguda: 4’15€ des de Carcaixent, 3’80€ des d’Alzira i 2’95€ d’Algemesí. A més, existiran bons de transport per a reduir el cost, com els bons de reducció del 25% del preu final per a estudiants o fins a un 15% de reducció en bons 30.

L’objectiu d’aquesta ampliació és oferir transport públic sostenible en corredors d’alta densitat de viatgers, sobretot en un context de problemàtiques amb la via ferroviària. En paraules de la directora: “som conscients de les dificultats, però nosaltres no tenim competències en rodalies, és per això que un dels objectius d’aquesta ampliació del servei interurbà es oferir una solució a curt termini i complementària a aquestes deficiències.”

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, que han estat presents a l’acte, s’han mostrat molt agraïts a la Conselleria pels seus esforços però han exigit millores en el servei de rodalies al govern central. “Que l’Estat transferisca a la Generalitat la gestió de la via ferroviària seria una oportunitat d’apropar aquest servei a la ciutadania” ha reivindicat Marta Trenzano.