Els Moros i Cristians d’Alzira reconquisten la ciutat amb les festes del seu 20 aniversari

0
323
  • La Gran Entrada Mora i Cristiana recorrerà el dissabte els carrers principals d’Alzira i de la Vila des de les 19 h
  • Les filades i comparses instal·laran hui el campament fester a la plaça del Regne, en l’antesala dels festejos

 

Hui dijous, les filades i comparses de Moros i Cristians d’Alzira muntaran el campament fester, que estarà situat en la plaça del Regne. L’acte és l’antesala de l’inici de la festa dels Moros i Cristians a la capital de la Ribera Alta, que tindrà lloc entre el divendres 29 i el diumenge 31 d’octubre. La millora de la situació sanitària ha permés als festers recuperar la festa, que enguany complix 20 anys als carrers alzirenys, com ho recorda el cartell del festeig, obra del dissenyador de Betxí, Alfonso Giménez, i que presenta dos claus -el símbol de la ciutat d’Alzira- creuades, que conformen la creu cristiana. El cap d’una d’elles forma la mitja lluna mora i, dins d’ella, hi ha una de les torrasses de les mil·lenàries muralles d’Al Jazirat, expliquen els festers.

 

Demà divendres, la inauguració del Mercat Medieval suposarà l’inici formal dels actes. També estarà ubicat en la plaça del Regne. A continuació es farà la descoberta dels estendards de les filades. Enguany, però, no hi haurà entrada falsa. La nit finalitzarà amb la tradicional olla mora i un ball de túniques i gel·labes amb discomòbil.

 

Dissabte de matí, els festers gaudiran de l’esmorzar de filades «al campament fester i a les seues cabiles, quarters o masets», que serà a les 10 hores. Els xiquets i les xiquetes d’Alzira podran gaudir d’atraccions infantils i de l’espectacle del mag Larsen, a les 12 del migdia, també a la plaça del Regne. A la vesprada, a les 18 hores s’iniciarà l’entrada de Caps d’Esquadra i bandes, i una hora més tard donarà inici la Gran Entrada Mora i Cristiana, des del carrer de Polinyà. Transcorrerà per l’avinguda de Luis Suñer, el carrer de Salvador Enguix, la plaça de la Constitució, els carrers Major Santa Caterina i Correus, i l’avinguda dels Sants Patrons fins a la plaça del Regne.

 

Enguany, i a causa de la COVID-19, no se celebrarà la tradicional Ambaixada. Després de sopar, a les 23 hores, actuarà el còmic Miki DKai i hi haurà una discomòbil a la plaça del Mercat.

 

Diumenge, després de l’esmorzar fester i de la desfilada per la vila, tindrà lloc l’ofrena d’aliments a Santa Caterina, després de la qual continuarà la cercavila fins a la plaça del Regne, «al so de coets i canons», detallen els festers. A les 14.30 hores tindrà lloc un dinar de germanor a la sala Cotonera Events, on es realitzarà el reconeixement dels festers, acte amb el qual es tancaran les festes de 2021.