Alzira rep el premi «Mi sol» per ser pioner en impulsar una comunitat energètica local

0
60
Carreres amb l’equip de l’àrea municipal de Medi Ambient

Comunitat que permetrà captar energia verda i repartir-la al veïnat

El sostre de La Clau albergarà una instal·lació fotovoltaica per a proveir fins a 30 habitatges i comerços
El regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres, va arreplegar ahir este guardó, un segell creat per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (Avasen), que reconeix la col·laboració dels ajuntaments en la difusió d’informació, la promoció d’instal·lacions municipals d’autoconsum, comunitats energètiques o l’aplicació de bonificacions en impostos municipals per a aquelles veïnes i veïns que hagen instal·lat autoconsum solar en els seus habitatges.
En total van ser 11 els municipis guardonats: Albalat dels Sorells, Alzira, Canet d’en Berenguer, Cheste, Crevillent, Llíria, Montaverner, Ondara, Potries, Catarroja i Quart de Poblet. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, s’ha mostrat satisfet amb el premi lliurat ahir a la ciutat, en un acte presidit pel vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i el president d’Avasen, Marcos J. Lacruz, i ha destacat que Alzira «és un dels primers municipis d’Espanya a sumar-se a l’evolució cap a un nou sistema energètic local descentralitzat, just, eficient i sostenible, amb una de les cinc primeres comunitats energètiques local (CEL) de la Comunitat Valenciana».