Alzira exposa els programes IDEA en unes jornades de la FVMP

0
53

Alzira exposa els projectes europeus i programes d’Idea a unes jornades de la FVMP per a impulsar la innovació en les entitats locals

  • L’alcalde, Diego Gómez, i la directora d’Idea, Carmen Herrero, participen en l’encontre «Terra Innovadora»
  • L’acte es complementarà amb formació per als regidors sobre «Creativitat i talent per a generar valor públic»

 

L’alcalde d’Alzira i Vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Diego Gómez, inaugura hui les jornades del Programa d’Innovació Municipal organitzades per la Federació al Districte Digital d’Alacant. Es tracta d’un encontre de personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) que té com a objectiu impulsar polítiques d’innovació dins de les entitats locals de tot el territori valencià. Este programa es desenvolupa en col·laboració amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Este matí ha tingut lloc la conferència inaugural, «Terra Innovadora», en la qual es poden identificar els principis fonamentals de la innovació en l’àmbit municipal amb diferents experiències de diferents territoris. Gómez, ha acudit a estes jornades amb Carmen Herrero, directora de la Iniciativa pel Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, per a exposar en l’encontre sobre els programes europeus que s’implementen a Alzira «i sobre la innovació que suposa el voluntariat i els plans que desenvolupem des d’Idea», ha informat l’alcalde.

 

Segons Diego Gómez, «el que es pretén és ajudar als nostres ajuntaments a què milloren les polítiques d’innovació, i compartir experiències per posar de manifest la importància que tenen les ciutats intel·ligents, la compra pública d’innovació, i els fons europeus i el turisme». Les jornades serviran també «per a donar pautes als municipis, ja que després de la pandèmia, el repte de la innovació és molt major: les noves tecnologies de l’agència urbana, complir els objectius de desenvolupament sostenible per a 2030, etc. I, aleshores, estes jornades intenten ajudar a seguir amb la innovació i poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania. És a dir, seguir amb el treball d’innovació, digitalització i modernització de l’administració local».

 

Alacant acull durant dos dies esta trobada, que posteriorment, el 28 d’octubre, s’inaugurarà a València.

 

Les jornades desenvoluparan diversos temes que van des de la importància de la innovació en les institucions supramunicipals, on els tres diputats encarregats de gestionar esta matèria participaran en les tres diputacions provincials i també la directora general d’Innovació, Sònia Tirado; fins a temes com a agendes compartides, la importància de les ciutats intel·ligents, la contractació pública d’innovació, innovació i fons europeus i turisme o l’avaluació de la innovació.

 

Estan dirigides tant als funcionaris electes com a tot el personal al servei de l’administració local i en elles participarà professorat de les universitats públiques valencianes, i es mostraran exemples de bones pràctiques en matèria d’innovació en diferents ajuntaments valencians, representants de les tres diputacions provincials o representants de les xarxes INNPULSO i RECI.

 

«Estes jornades ajudaran els nostres ajuntaments a millorar les polítiques d’innovació a través d’un programa que ens donarà les eines necessàries per a aconseguir solucions innovadores en el desenvolupament de les nostres polítiques municipals. Una oportunitat per a desenvolupar projectes de manera col·laborativa, tenint la innovació com a actitud fonamental», ha afegit Gómez.

 

Innovació per als municipis

A més de la jornada «Terra Innovadora», este programa posat en marxa per la FVMP i el Ministeri d’Innovació desenvoluparà formació específica per a regidors amb el títol «Creativitat i talent al servei de generar valor públic». Tota la informació de les jornades es pot trobar en la web: https://pim.fvmp.es/