Medi Ambient d’Alzira contractarà una empresa per mantindre el canal, l’Anell Verd i el Xúquer

0
320
El Mirador del Xúquer també necessita una bona neteja

És notori el deficient manteniment d’algunes infraestructures de l’Anell Verd d’Alzira, segons la regidoria de Medi Ambient «per falta de pressupost», com la ruta del colesterol i el Mirador del Xúquer, entre altres. Una deficiència poc justificable davant les importants inversions realitzades durant aquesta i l’anterior legislatura.

Este departament ha aconseguit l’implicació de distintes administracions per tal de facilitar, als alzirenys, una mobilitat alternativa, amb un Anell Verd al voltant de la ciutat i a més connectant la capital comarcal, mitjançant carrils ciclopeatonals, amb altres municipis de la Ribera i fins i tot de la Safor, amb la Via Verda.

Tot just el recorregut més transitat, com és l’anomenada ruta del colesterol en l’avinguda de la Ribera, és el que pitjor manteniment patix. Així al seto que separa el carril de la calçada hi han, habitualment, trams plens de males brosses, mentre en altres es freqüent vore les plantes pràcticament seques. Pel que fa al mirador del Xúquer, un espai cada vegada més visitat pels aficionats al senderisme, també sol patir la brutícia com es pot observar estos dies.

Tan important és invertir en infraestructures verdes com éstes, com pressupostar el corresponent manteniment. Sembla que per fí en 2022 el govern local està disposat a afrontar esta notable deficiència, segons el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, el seu departament gaudirà d’una partida per contractar a una empresa especialitzada que neteje i mantinga estos dos infraestructures, junt el canal de les Basses i el llit del Xúquer al terme d’Alzira.

Esperem que es confirme en els pressupostos municipals de 2022 perquè els nombrosos usuaris gaudisquen d’uns sendes i carrils en les condicions adients.