Aquesta Mesquita és necessària per a la convivència / Xavier Cantera

0
503

Després de llegir els comentaris a aquesta notícia en la pàgina de Facebook d’aquest mitjà, havent estat testimoni del que va passar i es va dir en l’acte d’inauguració de l’Associació Cultural Musulmana d’Alzira i la seva Mesquita, em sento obligat a fer unes reflexions aportant informació i altres punts de vista. Primer les formes:

Ens van rebre a les persones invitades amb amabilitat i amb gestos d’amistat, diversos intervinents van parlar en valencià amb alta correcció, ens van traduir el text de l’oració en una pantalla per a entendre-la, eren presents les autoritats civils i els representants de la Policia Nacional, també estaven convidades diverses entitats socials, culturals i religioses de la nostra ciutat i de manera especial el rector i el cor de la Sagrada Família que va interpretar diverses cançons de la litúrgia de la seva parròquia, les persones representants de Federacions Musulmanes, en els seus discursos, van ressaltar el compliment de les lleis vigents i el valor de la nostra Constitució i tant el Rector de l’Alquerieta com el President de la Comunitat Musulmana van utilitzar un estil i llenguatge de respecte, de fraternitat i solidaritat, tancant les seves intervencions amb una significativa abraçada fraterna com la que es van donar quan el Sr. Rector va entrar en la parròquia fas uns anys.

El fons de l’acte, com jo el vaig viure almenys: va ser una manifestació de proximitat, a nivell del veïnat d’aquesta zona d’Alzira, i des d’allí que puga transcendir a tota la ciutat, protagonitzada pels dos líders religiosos amb la implicació de les dues comunitats des de la cultura, el coneixement de totes dues i el respecte religiós i tolerància mútua ja que, com es va dir en diverses ocasions, tots són creients de l’el mateix Déu d’Abraham.

Va sobrevolar tot el temps una gran mentalitat de portes obertes, de col·laboració entre diferents col·lectius, d’una voluntat ferma d’inclusió i d’acceptació mútua, de treballar per la pau i de participar en la bona convivència de les dues cultures i religions. La inauguració va acabar amb una invitació saborosíssima i les seves corresponents fotografies de grups germanats. No comencem a posar bastons a les rodes a aquesta iniciativa, pròpia d’una societat multicultural, democràtica i que vol avançar-se amb solucions pacífiques a tota convivència social.

Xavier Cantera