Alzira suma 12 forestals per netejar els barrancs pròxims a La Barraca

0
625

Alzira suma 12 forestals a la neteja dels barrancs pròxims al nucli urbà de la Barraca d’Aigües Vives gràcies al programa d’ocupació Emerge

  • La colla està formada per 10 forestals i 2 capatassos coordinats pels serveis tècnics de l’entitat local menor
  • El pla, finançat amb 130.000 €, permet estendre el manteniment dels espais forestals a l’època d’hivern

 

Este matí s’han incorporat al seu lloc de treball les 12 persones desocupades seleccionades dins del programa Emerge, que gestiona el Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, que exerciran com a forestals i duran a terme accions d’emergència a l’àmbit forestal en la zona de la Barraca d’Aigües Vives, netejant barrancs que connecten la muntanya amb la zona habitada, durant un període de 6 mesos, segons han explicat des de l’oficina Idea.

 

Esta una nova fase del programa Emerge permet, segons explica l’alcalde d’Alzira i regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus, Diego Gómez, la contractació laboral de dotze persones, dues d’elles amb funció de capatassos, per a poder realitzar treballs de neteja de barrancs i de camins en la zona de la Barraca. Les contractacions estan subvencionades pel Servei Públic d’ocupació Estatal, SEPE, a través del Servei Labora de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. L’import concedit a l’Ajuntament d’Alzira ha sigut d’un total de 129.856,80 €.

 

«Els treballs que realitzarà esta colla de persones se centraran fonamentalment en la neteja dels barrancs que tenen una incidència directa en el nucli urbà, cosa que ens permetrà millorar la protecció enfront d’inundacions del nucli urbà de la Barraca», ha detallat Gómez. El programa Emerge té el mateix plantejament que el pla de foment de l’ocupació que es fa cada estiu, però amb la diferència que esta convocatòria es desenrotlla durant l’hivern, i permet estendre les tasques de neteja i manteniment de les zones forestals durant un període major de temps, explica. A més a més, esta iniciativa està dirigida específicament a les entitats locals menors: «Està coordinada des dels serveis tècnics de l’Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives, i amb la coordinació de prevenció de riscos laborals de l’Ajuntament d’Alzira».

 

La contractació tindrà una duració total de sis mesos, amb la qual cosa «estes persones tindran la possibilitat de cobrar després subsidi», afig l’alcalde. El Programa Emerge, se suma a les actuacions de foment de l’ocupació d’Idea: «Està clar que la contractació d’estes 12 persones ajudarà a rebaixar l’atur; i, juntament amb els contractats dels programes Ecovid i Empuju i els tallers d’ocupació d’Avalem, amb els quals la contractació continuarà augmentant, seguirem reduint l’atur de la nostra ciutat. Este és un dels objectius bàsics del departament Idea de l’Ajuntament d’Alzira, amb la possibilitat que encetem l’any vinent amb una taxa d’atur inferior a les 4.000 persones aturades a la nostra ciutat», destaca l’alcalde