El Ministeri millora trams de la Via Verda a partir de l’estació d’Alzira

0
429
Plànol del Camí Natural de l’Antic Trenet que connectarà l’estació d’Alzira amb la de Tavernes

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha iniciat este mes l’execució i millora dels trams per tal de completar la Via Verda, també anomenada Camí Natural de l’Antic Trenet, que connectarà les estacions de ferrocarril d’Alzira i Tavernes de la Valldigna, treballs que poden culminar a finals de 2022 o a primers de 2023.

Les primeres tasques han consistit en millorar la vorera des del Pont de Ferro i fer un accés directe al Malecó pel que fa a la II fase del tram alzireny. Estos dies estan ampliant el tram entre el barranc de la Casella i la CV-50 al seu pas per Alzira, per travessar el pont de Xàtiva amb un triple pas de vianants. Tot seguit netejaran i milloraran el tram de senda que discorrix paral.lel al barranc de la Casella en la zona de l’inacabat Centre Comercial Vilella, connectant amb l’anomenada ruta del colesterol en l’Avinguda de la Ribera. A partir d’açí i per l’actual Camí de la Cova de les Meravelles connectarà amb la Via Verda existent entre la mateixa cova i la CV-50 en un punt pròxim al pont de l’Estret.

Passarel.la metàl.lica en la CV-50

El més espectacular d’esta connexió serà la passarel.la metàl.lica, d’uns 50 metres de llargària, que travessarà la CV-50 a uns 2 km del pont de l’Estret, tot just per on creuava la via del trenet Carcaixent-Dènia i connectar amb el tram que discorrix per l’antiga estació de La Barraca d’Aigües Vives.

Tanmateix el ministeri connectarà, dins d’este projedte, el tram del Camí Natural que ara culmina en el Portitxol, amb Benifairó, Simat, Tavernes de la Valldigna i la seua estació de ferrocarril, i s’encarregarà d’instal.lar la corresponent senyalètica perquè un ciclista que baixe a l’estació d’Alzira puga pujar al tren en esta població de la Safor.

El projecte pressupostat en 823.000€, està finançat al 50% entre l’Ajuntament d’Alzira i el Ministeri per a la Transició Ecològica i estarà totalment culminat en poc més d’un any.