Mesquita d’Alzira:»Les religions no poden anar per separat sinó juntes en un món de pau»

0
2786
L’emotiva abraçada entre el pàrroc de la Sagrada Família i l’Imán del Centre Cultural Islàmic
L’imán d’Alzira Rachid Gharbi hui en la mesquita

El pàrroc de la Sagrada Família d’Alzira, Enrique Santacacreu, ha manifestat esta vesprada que «les religions no poden anar per separat sinó juntes en un món de pau», durant la inauguració de la mesquita islàmica, la de major tamany de tota la Ribera.

En un temple abarrotat, l’imán de la Comunitat Islàmica d’Alzira, Rachid Gharbi, ha deixat ben clar que la mesquita «és un lloc públic a disposició de tots els veïns sense excepció». I ha afegit que aporta «un valor afegit a la cultura del nostre municipi, a més de ser un espai de convivència i enteniment entre la població». Al mateix temps s’ha mostrat disposat a «cooperar i col.laborar amb les distintes institucions així com amb els components de la societat civil».

Abraçada entre les dos religions

Santacreu s’ha ficat en la butxaca tant a islamistes com a cristians; «respete i apreci l’Islam, catòlics i musulmans som actors imprescindibles d’esta societat«, per afegir «les religions no poden anar per separat sinó juntes en un món de pau». Tot seguit s’ha produït el moment més emotiu de la inauguració al fundir-se en una forta i sentida abraçada en mig de l’ovació dels assistents.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha tancat les intervencions apostant per «la pau i l’armonia entre les religons», a més de ressaltar que «la tolerància és la millor religió», «hui és un dia molt important per a vosaltres i per a nosaltres» i «estem davant la festa de la solidaritat, el respecte i la tolerància«, paraules que també han arrancat els forts aplaudiments dels 150 assistents. La màxima autoritat local ha recordat els orìgens àrabs de la nostra ciutat nomenada pels àrabs, Alget-zira Xucar, (L’illa del Xúquer) així com als poetes i filòsofs Ibn Hafadja i Aben Tomlus.

El cor de la parròquia de la Sagrada Família ha ficat el contrapunt musical a una jornada de germanor i convivència entre les dos religions.