Nova edició de Formaemprén per a capacitar emprenedors d’Alzira

0
81

Idea engega una nova edició de «Formaemprén» per a capacitar a emprenedors locals i millorar les idees de negoci

  • El millor projecte empresarial rebrà un premi amb una assignació de 300 euros
  • Les ponències se succeiran fins al 4 de novembre

 

Jordi Tormo ha sigut el primer ponent del nou cicle de xarrades del programa «Formaemprén». Els participants han pogut aprendre com definir el seu model de negoci d’èxit a partir de les paraules i l’experiència de Tormo, representant del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de València, que dona suport a esta nova edició d’este programa d’entrenament, organitzat pel Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea. Els tècnics del CEEI de València possibiliten la capacitació dels participants en el procés d’iniciació de cada un dels seus projectes empresarials, o en la millora de les tècniques de gestió empresarial si es tracta d’empreses de recent constitució.

 

L’alcalde d’Alzira i regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus, Diego Gómez, ha acudit a esta primera ponència i ha agraït la col·laboració del CEEI des de fa una dècada en este programa municipal. Per a Gómez és «una iniciativa important perquè ara, després de la COVID-19, els participants puguen crear una nova imatge i engegar noves estratègies de negoci, que són importants de cara a la innovació i a la incorporació de màrqueting a la visió telemàtica». Tot això, assegura, «és important que els nous emprenedors, que són generalment gent jove, ho tinguen en consideració» com a recursos per a fer créixer els seus projectes. L’alcalde destaca que «des de l’Ajuntament donem suport mitjançant el «Formaemprén» a estos futurs empresaris i comerciants de la nostra ciutat».

Les sessions se succeiran fins al 4 de novembre. Demà serà el torn de Juan Sim, que presentarà la xarrada sobre «Treball grupal amb ferramentes BIK I», i el 21 d’octubre Guillermo Forteza parlarà sobre «Màrqueting d’èxit». La setmana que ve, Isidro Campo s’encarregarà d’oferir formació sobre «Com construir un equip d’èxit. Com realitzar presentacions d’impacte» i Paqui Frías presentarà dues sessions consecutives relacionades amb la preparació del pla econòmic financer, els dies 27 i 28 d’octubre. Ja en novembre, tindran lloc les sessions finals: Jordi Tormo oferirà tutories individuals per a preparar el test del pitch, el 3 de novembre, i s’encarregarà també, juntament amb Jesús Casanova, de valorar les presentacions dels projectes dels participants davant el comité d’experts el 4 de novembre. En esta darrera sessió, a més a més, es decidirà el premi al millor projecte empresarial, que rebrà com a recompensa una Targeta d’Alzira valorada en 300 euros.

 

La iniciativa s’organitza a través de sessions dinàmiques i de treball en equip de 4 hores, on es tracten els pilars bàsics de tot projecte i que són el model de negoci, tècniques per a un màrqueting d’èxit, nocions per a preparar el pla econòmic financer i recomanacions sobre com construir un equip, expliquen des d’Idea. La iniciativa permet també als emprenedors «compartir els seus coneixements, inquietuds i millorar el seu projecte», asseguren.