S’alça el teló! / Alfred Aranda

0
237
Alfred Aranda ahir durant la inauguració de la mostra sobre el centenari Gran Teatre

Estimat Gran Teatre d’Alzira;

 

T’escric per a felicitar-te en el teu aniversari, 100 anys.  Qui t’ho havia de dir! I tan bé com et conserves.

Pocs edificis alzirenys han tingut una vida tan intensa, enriquidora i atrafegada com la teua. Sembla increïble que hages superat incendis, ventades, inundacions i, fins i tot, una pandèmia.

 

Afortunadament, les diferents corporacions municipals s’han preocupat per mantenir-te en forma, han reparat els desperfectes i han fet millores; els tècnics i el personal de sala estan pendents de tot i els programadors sempre volen el millor per a tu. Sense oblidar l’estima que et té el públic. No te’n pots queixar!

 

Des del teu naixement, el setembre de 1921, sobre el teu escenari s’han representat obres de teatre, dansa, espectacles de revista, sarsueles, òperes, concerts de música; s’ha projectat cinema i has sigut escenari de pel·lícules i programes de televisió… Però també has vist com es feien combats de boxa, balls i festes, quan el pati de butaques es podia llevar i posar.

 

Amb el pas del temps, t’has convertit en un espai dinamitzador de la cultura i la vida alzirenya. Som milers i milers d’espectadors els que hem acudit ací per a gaudir del teatre, la dansa, la música, el cinema, però també de conferències, mítings, festivals benèfics, gales, presentacions falleres, pregons de Setmana Santa, finals de curs escolar, actes commemoratius, rodes de premsa…

 

Durant el període de tancament ocasionat per la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament d’Alzira, amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Cultura i la Diputació de València, ha millorat i actualitzat les teues instal·lacions i ha renovat el teu aspecte perquè continues acollint-nos, al teu pati de butaques i al teu escenari, per molts anys més.

 

Sens dubte, eres un dels edificis públics més característics i estimats de la nostra ciutat. I tot un referent en la nostra comarca. Ens ofereixes una programació diversa, de qualitat i pensant en tots els públics. Tens la possibilitat de divulgar totes les arts escèniques i musicals, generar emocions, despertar interés, fomentar la sensibilitat, estimular la imaginació i el pensament crític. Moltes gràcies per l’enriquiment cultural que ens aportes.

 

Volem que tots els alzirenys i les alzirenyes et coneguen un poc més i per això, des de la Regidoria de Cultura, hem preparat esta entranyable exposició que vol ser un passeig per la teua vida. Està dividida en quatre apartats: història, programació cultural, entitats locals i commemoració del teu centenari. Hem seleccionat fotografies, cartells, programes de mà, entrevistes, publicacions, objectes representatius i personals que, de segur, sorprendran les persones que la visiten. A més, hem publicat el llibre Gran Teatre 100 anys amb tu (1921-2021) d’Inés Orts que amplia i divulga la teua trajectòria.

 

El millor regal que et podem fer pel teu aniversari és no deixar de visitar-te, gaudir de tot el que ens oferixes, respectar-te i parlar bé de tu perquè tingues més amics i amigues i que siguen moltes les orquestres, les companyies i els  artistes que vulguen actuar sobre el teu escenari.

 

Espere que pugues alçar el teló 100 anys més.

 

Felicitats, amic!

 

Alfred Aranda i Mata

Regidor de Cultura