Alzira supera els 50 casos per cada 100.000 habitants

0
718

Alzira registra hui un índex acumulat de 51,74 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa un increment de 4,74 punts respecte al dijous de la setmana anterior, a més desuperar la barrera del risc baix situat en 50 casos. Encara que resulta esperançador que durant els últims tres dies sols s’hagen contabilitzat 3 nous contagis, front als 8 de fa set dies. A hores d’ara el total de casos actius que registra la capital comarcal s’eleva a 24, el que suposa un augment de 2 respecte al del dijous passat.

D’esta forma la incidència d’Alzira supera a la del Departament de la Ribera (41), a la de la Comunitat (32) i també a la mitjana espanyola (41), totes tres amb risc baix de Covid 19.

Trencada la tendència

«Tenim dos casos més que la setmana passada, però és cert que en els últims set dies no tots els dies s’han comptabilitzat casos nous», explica la regidora de Salut de l’Ajuntament d’Alzira, Gemma Alós. «La setmana passada parlàvem del fet que havíem viscut cinc dies consecutius amb nous casos, i esta setmana s’ha trencat esta tendència», comenta. No obstant això, la regidora recomana a la població que «hem de continuar actuant amb prudència i responsabilitat, sobretot ara amb esta nova normalitat».

90% amb la pauta completa

Així mateix, Alós recorda que la vacunació continua als centres de salut: «Prop del 90 % de la població en edat de vacunar ja té la pauta completa, però existix encara una agenda oberta perquè totes aquelles persones que no s’hagen vacunat pel motiu que siga, puguen fer-ho». A més a més, ha informat que «pròximament s’habilitarà a l’aplicació +Salut i al web de la Conselleria de Salut Pública la possibilitat de demanar cita prèvia directament per a la vacuna». De moment, aquelles persones que vulguen obtindre cita per a vacunar-se han de posar-se en contacte amb el seu centre de salut, on els donaran data i hora per a poder acudir.

 

«Des de l’Ajuntament d’Alzira desitgem que totes les persones que patixen la malaltia es recuperen prompte i agraïm a la ciutadania la seua participació en la vacunació i el compliment de les mesures amb responsabilitat, ambdós essencials per a poder recuperar la normalitat», afig la regidora.