Els visitants «s’han duplicat» respecte a les falles de març segons la JLF d’Alzira

0
488
Imatge captada per Mónica Carrió de l’avda Sants Patrons poc abans d’una mascletà

El president de la Junta Local Fallera d’Alzira, Jaume Bohigues, assegurà anit mentre es cremava el monument d’El Mercat que «en estes falles extraordinàries d’octubre s’han duplicat els visitants respecte a les tradicionals de març. I és que, segons Bohigues, l’ausència de falles en València i en quasi tots els municipis de la comarca «ha propiciat que vinga moltíssima gent de fora i per tant el superèxit aconseguit per Alzira en este pont». A Bohigues li haguera «agradat» que participaren les 35 comissions alzireneyes, tot i que tant la JLF com l’alcalde Diego Gómez i el regidor de Festes, Xavi Pérez, traballaran a partir de hui «per recuperar la unitat de les falles d’Alzira davant l’exercici 2022». Un exercici que segons Pérez «va a ser el millor de la nostra vida».

Vacuna social i econòmica

El responsable de l’àrea festiva ha qualificat estes falles extraordinàries com «molt positives, emotives i històriques, davant l’oratge espectacular i la gran afluència de visitants». Pérez ha ressaltat la «valentia» de les 6 comissions i de la JLF», a més de «l’elevat nivell de les mascletaes i castells de focs d’artifici». Al temps que estes festes falleres d’octubre «han suposat una vacuna social i econòmica per als sectors implicats que tant han patit a conseqüència de la pandèmia», segons declarà a Riberaexpress.

Per la seua part la primera autoritat local considera que «s’han complit les millors espectatives en quant a participació i ara és l’hora que els sectors econòmics implicats facen el corresponent balanç». Després de mostrar-se «convençut» de «l’encert» que va suposar traslladar a octubre la celebració de les falles prevista per a primers de setembre.