Alzira crema esta nit les falles més atípiques de la seua centenària història

0
477

La pandèmia donà, per fí, una treva al món faller permitint, 19 mesos després, que les falles tornaren en este cas als carrers i places d’Alzira convertint-les, aixó sí en les més atípiques de la centenària festa.

Fins i tot l’oratge ha acompanyat en unes dades de tardor prou proclives a les precipitacions. La capital de la comarca ha viscut unes falles reduïdes a 6 monuments però molt intenses que sense la competència de València i de la major part de municipis fallers de la comarca s’ha convertit en l’epicentre faller i en la primera potència mundial durant tres dies.

La Junta Local Fallera i l’Ajuntament d’Alzira coincidixen en que ha sigut «un encert» esperar al pont del 9 d’Octubre per celebrar les falles 2021, quan la vacunació afecta ja un 90% de la població i la incidència acumulada de la Covid 19 es troba en baix risc, per davall dels 50 casos per cada 100.000 habitants.

Este matí els fallers i falleres han fet la última despertà per uns carrers transquils i asolellats esperant acollir a milers d’alzirenys i forasters per a la mascletà de les 14 hores i l’ofrena de les 18 hores. A les 20:30h està previst un castell de focs d’artifici a la Plaça del Regne, mentre estes atíques falles es cremaran des de les 21h les infantils i des de les 22h les grans, per a deixar pas a les tradicionals falles de Sant Josep, en març de 2022.