Tots els grups polítics d’Alzira reclamen un finançament «just» per a la Comunitat

0
120
L’alcalde i els regidors que participaren en l’acte institucional del 9 d’Octubre

La totalitat dels grups polítics municipals d’Alzira reivindicaren un finançament «més just» per a la Comunitat Valenciana durant les seues intervencions en l’acte institucional celebrat ahir amb motiu del 9 d’Octubre, data en la que Jaume I va conquerir València l’any 1238. A més, alguns d’ells, reivindicaren més inversions i la condonació del deute històric amb els valencians.

El regidor socialista, Fernando Pascual, va reclamar a la Generalitat, la construcció del Palau de Justícia, la rehabilitació de la Torre dels Coloms del monestir de la Murta, junt a la connexió d’Alzira amb l’autopista AP-7 i «especialment l’ampliació del barranc de la Casella per evitar inundacions en el nostre poble».

Així mateix l’alcalde, Diego Gómez, reivindicà també «les infraestructures i les inversions necessàries per al nostre present i futur, com a capital de la Ribera del Xúquer». I es mostrà especialment crític davant «la ruïna inadmissible del camp valencià, una agricultura productiva, una faena ben feta amb l’esforç de generacions que ara es veu en un procés de desmantellament».

Tots els grups recordaren a les víctimes alzirenyes de la Covid 19, a este respecte la primera autoritat local assenyalà «estem demostrant que amb responsabilitat, paciència i recursos la superarem i recuperem la normalitat personal, social, cultural i laboral». I encorajà als alzirenys a mostrar la seua solidaritat amb la població damnificada de l’illa de la Palma assistint a la gala inaugural del centenari Gran Teatre.

En representació dels  diferents grups polítics municipals intervingueren, a més, Ricardo Belda de Vox, Miguel Vidal en representació de Ciutadans, junt el popular José Andrés Hernández, i el portaveu de Compromís Albert Furió.

La Colla Les Raboses i el Grup de Danses Alzira aportaren la part més lúdica de l’acte institucional.

L’alcalde, Diego Gómez, en representació de l’Ajuntament d’Alzira ha fet l’ofrena d’una corona de llorer al monument dedicat al viàtic del Rei En Jaume. A continuació feren el mateix les diferents entitats d’Alzira que han volgut retre homenatge a Jaume I: Real Cofradia Virgen del Lluch, l’Arxiconfraria dels Sants Patrons, la Filà Conqueridors d’Alzira, Moros i Cristians de la Vila, la Unió per les pensions i Falange Española de las Jons.
Tot seguit oferiren les Falleres Majors i Presidents de la fall El Mercat,Plaça Major, Camí Nou, Hernán Cortés, Sant Andreu i Pintor Andreu.
A més participaren en l’ofrena floral les Falleres Majors Alba Carrió i Clàudia Dolz, acompanyades del president de la Junta Local Fallera, Jaume Bohigues.
Beatriz Tortosa, Mamen Martinez Pla y 17 personas más
12 veces compartida
Me gusta

 

Comentar
Compartir