Jaume Bohigues (JLF): «En Alzira tenim les tres millors falles de la Comunitat»

0
779
Falla Plaça Major
La falla Camí Nou este migdia

El president de la Junta Local Fallera d’Alzira, Jaume Bohigues, s’ha mostrat este matí eufòric només finalitzar la primera macrodespertà de les falles extraordinàries d’octubre, en assegurar que «a Alzira tenim les tres millors falles de la Comunitat Valenciana», en referència a les de la secció Especial, Plaça Major, El Mercat i Camí Nou.

Bohigues ha afegit que «el sentir de la gent és que el jurat ho tindrà molt complicat a l’hora d’elegir el millor monument». Cal recordar que també plantaran falla esta ni les comissions de Pintor Andreu, Sant Andreu i Hernán Cortés que decidiren cremar, ara, les falles que la pandèmia va provocar el seu ajornament en març de 2020.

El màxim dirigent de les falles de la capital comarcal considera que celebrar-les en octubre en lloc d’en setembre «suposa un encert del 100%» davant la millora considerable dels indicadors de la pandèmia que es troba en risc baix a Alzira i la Comunitat Valenciana i en la nova normalitat pel que fa al Departament de Salut de la Ribera. Bohigues considera que «si València haguera imaginat esta situació a bon segur que hauria endarrerit les seues falles a octubre«. I assegura que no li cap més satisfacció «en vore que la festa ja està al carrer que era la meta que perseguiem».

El president de la JLF advertix que «ahir l’ambient que hi havia a la ciutat ja era increible i a bon segur que durant el pont s’incrementarà perquè vindrà molta gent de fora».

Bohigues diu que «la única pena» que té és que no hagen plantat els monument les retants 29 falles, però les convida a que «gaudisquen i disfruten en estes falles, per a tornar a estar tots junts en les de març de 2022».

Pérez: Estem davant unes falles segures, emotives i segures

Per la seua part el responsable de l’àrea municipal de Festes, Xavi Pérez, ha ressaltat en les seues primeres falles des que ostenta esta regidoria que «resulta molt emotiu vore els monuments al carrer», al temps que qualifica «com molt important que tornen a funcionar els artistes, les floristes, els indumentaristes» en unes falles que ha qualificat de «segures, emotives i divertides».

Durant la primera macrodespertà mentre Bohigues destacava «l’olor a pólvora», Pérez, com a bon músic, afirmava la relevància que té «la música en la festa fallera».