Actes commemoratius del 30 aniversari de la Casa de la Música de l’Alcúdia

0
66

. Fa 30 anys l’antic escorxador municipal es convertia en Casa de la Música

            . Els actes commemoratius començaren el 25 de setembre i finalitzaran el 27 de novembre

 

Des de 1991, l’Ajuntament de l’Alcúdia fa un esforç considerable per a mantenir la Casa de la Música i donar suport a totes les entitats que alberga: la Filharmònica Alcudiana, el Centre Professional de Música, la Banda de Veterans de la Ribera, l’ensemble de percussió PKArt, l’Orquestra de Saxos de la Comunitat Valenciana (ORSAXCOVA)… i d’altres formacions que han trobat en la Casa un lloc on perfeccionar  les seues inquietuds musicals.

 

L’any del seu 30 aniversari, la Casa de la Música de l’Alcúdia acabarà amb notables millores, com ara la rehabilitació de la façana, una obra pressupostada amb més de 80.000 euros, l’adequació  de diferents aules i la millora de la infraestructura.

Quant a la celebració, s’ha creat una comissió del 30 aniversari, formada  membres del Centre professional de Música,  de l’AMPA i de  la Filharmònica Alcudiana, i encapçalada pel regidor d’activitats Musicals, Jaume Prats  i la regidora de Festes, Amparo Martín.

 

Actes commemoratius del 25 de setembre al 27 de novembre

 

Els actes començaren el 25 de setembre, amb una visita a la renovada façana de la casa de la Música. Com que ja es podien fer actes de carrer itinerants, es va programar un passa carrer des de l’Ajuntament, amb la música de la Colla La rosca de Tabal i Dolçaina,  la Banda de la Filharmònica Alcudiana i la presència dels membres del consistori i les directives de les diferents entitats musicals  usuàries de la Casa de la Música.  En arribar a la casa, es va fer un xicotet concert a l’aire lliure.

 

El primer divendres d’octubre se celebrà una jornada de portes obertes,  que va ser un èxit rotund. Veïns i veïnes pogueren comprovar les millores del centre, a més d’admirar els dibuixos dels participants en el concurs “Dibuixa la casa de la Música”, organitzat per l’AMPA del centre professional de Música. També es va poder gaudir de recitals de piano, percussió, saxo i dolçaina, emmarcats en diferents espais de la casa, com ara la sala d’audicions, el pati o la sala polivalent.

 

Divendres 8, hi ha un recital de percussió a les 8 de la vesprada, a càrrec de Sergi Dauder; divendres 22  a les 8.30 de la vesprada, recital de piano a càrrec de Carles Pardo . El 29 d’octubre se celebraran dos recitals, un del quartet de saxos Dòric i altre de Piano i Flauta, a càrrec de Carles Pardo i Emma Prats.

Els actes acabaran el mes de novembre, amb la celebració d’un matí d’activitats infantils de música dissabte 13 de matí i el Concert de Santa Cecília el dia 27, que suposarà la cloenda del 30 aniversari.

 

 Intercanvi amb l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Alcúdia

 

També el pati interior ha tingut una millora considerable, esta vegada estètica, fruit d’un conveni  amb l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Alcúdia, que també està d’aniversari, en el seu cas en són 25 els anys que fa del seu naixement.

Els components de l’escola han pintat un teclat de piano a la vorera de  la porta principal de la casa, a més de donar-li vida al pati de la Casa  amb unes magnífiques i acolorides pintures murals. A canvi, el dia que se celebren els actes oficials del 25 aniversari de l’escola d’Arts plàstiques, el músics de l’Alcúdia col·laboraran posant-li banda sonora.

 

La pintura mural va començar el mateix dia que se celebrà la jornada de portes obertes de la Casa de la Música, i es podrà veure en la seua totalitat en el  mes de novembre.