70 joves de la Ribera Alta participen en el IV Fòrum sobre el canvi climàtic

0
71
El passat 2 d’octubre de 2021, va tindre lloc al municipi de Guadassuar, el IV Fòrum Jove de la Ribera Alta, sota la temàtica del «Canvi Climàtic».
Una experiència on les persones joves tingueren l’oportunitat de debatre sobre les seues inquietuds i propostes amb la resta de joves de la comarca.
La trobada comarcal, que va reunir sobre uns 70 joves de tot el territori, ha estat organitzada pel Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Algemesí, Alginet, Alzira, Benifaió, Carcaixent, Càrcer, Castelló, Gavarda, Guadassuar, Manuel, Montserrat, La Pobla Llarga, Turís i la Mancomunitat de l’Ènova (Sant Joanet, L’Ènova, Manuel, Rafelguaraf i Senyera).
Al IV Fòrum Jove de la Ribera Alta, que es va celebrar en la seua 4ª edició a la comarca, es presentaren els resultats i valoracions de les vora 600 enquestes realitzades al territori, adreçades a la població jove d’entre 12 i 30 anys, per a l’anàlisi de la realitat juvenil i detecció de necessitats i demandes de la joventut. Unes conclusions que s’integraran al pròxim I Pla Jove de la Mancomunitat de la Ribera Alta, un document viu que recollirà aquestes necessitats, inquietuds, preocupacions i interessos dels joves de la Ribera Alta, per construir amb elles i ells, mitjançant un procés participatiu, els programes i accions que donen resposta a aquestes i que es portaran endavant de cara als pròxims anys.
El Fòrum Jove per tant, és una activitat que es realitza per a afavorir un espai de diàleg, entesa com una eina de participació de durada concreta, i per a crear un encontre entre les persones joves i l’administració, en aquest cas amb les regidories de joventut i personal tècnic de joventut, amb l’objectiu de donar veu a la població jove i que puguen expressar quines necessitats, interessos i preocupacions tenen.
Durant aquesta jornada, les persones joves i les administracions públiques dialoguen i treballen conjuntament per tal de construir les polítiques públiques de joventut, i definir programes i accions que afavorisquen canvis i/o millores als diferents àmbits de la seua vida.
 
Des del Departament de Joventut de la Mancomunitat volem donar les gràcies a tota la joventut, personal tècnic i regidories dels diferents municipis que hi van participar activament a la jornada per acompanyar-nos en aquesta iniciativa.
Tanmateix, agrair a l’Ajuntament de Guadassuar, la regidoria de joventut i al Punt Jove per haver-nos acollit i facilitar tots els recursos que calien per a l’organització d’aquest Fòrum.