L’oci nocturn sense límit horari al temps que decauen els aforaments a l’hostaleria

0
137

El president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat hui l’eliminació de quasi totes les restriccions per la Covid 19 entre les que destaca l’eliminació dels aforaments en l’hostaleria i restauració i també dels límits horaris en l’oci nocturn. Encara que caldrà dur la mascareta en els espais tancats i també en els oberts on no es puga respectar la distància de seguretat. Es podrà ballar en les pistes de ball amb mascareta, tot i que no es podrà menjar mentre es balla. A la restauració es manté el límit de 10 persones tant en interiors com en terrasses, on continua la prohibició de fumar.

A més es permetran els festivals musicals, amb un protocol específic com el requisit del passaport Covid, decauen també els aforaments en la pràctica esportiva com els gimnasos i es crearà una unitat de vigilància específica del coronavirus.

Puig ha explicat que a partir del pròxim dissabte 9 d’Octubre «s’alcen totes les mesures llevat l’obligació de dur mascaretes als interiors i suposa el final del procés de desescalada, en comptar la Comunitat Valenciana una incidència acumulada de 39 casos per cada 100.000 habitants, «millor que la mitjana espanyola i que la de molts altres països.