Eclosió de matriculats a l’EPA Enric Valor d’Alzira que ja supera el miler d’alumnes

0
110
La directora de l’EPA Cristina Peláez junt l’alcalde Diego Gómez i el regidor de Cultura Alfred Aranda

El final de la pandèmia ha reactivat als alzirenys i alzirenyes que s’han llançat en massa a matricular-se en el Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor que registra, en estos moment, unes 600 matriculacions en formació reglada i més de 400 en els diversos tallers.

La major demanda s’ha produït en castellà i valencià per a estrangers, en alfabetització i en neolectors. També han augmentat molt els alumnes de Graduat en Secundària, els grups d’accés a cicle superior de Formació Professional i els d’accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys.
«La gent necessita formar-se i aprendre al llarg de tota la seua vida i mantindre,s física i mentalment activa«, així ho ha manifestat la nova directora del centre, Cristina Peláez, durant la inauguració del curs 2021-22, acte al que també ha assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el responsable de l’àrea de Cultura, Alfred Aranda i el regidor del consistori Miguel Vidal.
Llista d’espera
Pelàez ha explicat que «la demanda ha sigut tan gran que s’ha quedat gent en llista d’espera», sent necessàri incrementar els recursos humans i és que com la directora reconeix, » l’escola d’adults s’ha convertit, a més, en un punt de trobada per a relacionar-se».
La primera autoritat local ha incidit en que l’EPA d’Alzira «és ja un referent de les persones que volen seguir formant-se i relacionant-se». Mentre Aranda ha ressaltat «la magnífica tasca que fa este centre en arribar a persones de totes les edats».