Murta i Casella reprén les activitats amb una conferència sobre la xarxa de carrils bici

0
67

L’Associació Mediambiental Murta i Casella reprén, el pròxim dijous les seues activitats al voltant del medi ambient i el manteniment i conservació del nostre patrimoni cultural amb una conferència del geógraf Paco Tortosa sobre la xarxa de carrils bici de la Ribera i la seua contribució a la millora del medi ambient.

Esta jove entitat alzirenya està destinada a desenvolupar «accions de sensibilització de la societat» amb la triple finalitat de:

  • Millorar i conservar la biodiversitat dels ecosistemes forestals i les externalitats que ens oferixen.
  • Reconéixer i potenciar els actors socials que amb la seua activitat mantenen i conserven el paisatge format per les nostres muntanyes i les seues valls.
  • Posar en valor el patrimoni natural, històric i cultural del territori rural.

L’àmbit territorial de la seua protecció correspon a tota la serra de Corbera o de la Murta i a la serra de les Agulles, que arranquen de la Muntanyeta del Salvador i recorren 6 termes municipals, envoltant les nostres valls de la Murta, de la Casella i d’Aigües Vives. Fora dels dominis d’esta serralada, també defensen «els valors de les nostres muntanyes de la Garrofera», segons el seu president Salvador Iñigo.

Conferències:

  • Dijous, 7 d’octubre, a les 20 h, a la Casa de la Cultura, el geògraf Paco Tortosa ens parlarà sobre “La xarxa de carrils bici de la Ribera i la seua contribució a la millora del medi ambient”.
  • El 23 de novembre, a les 20 h, a la Casa de la Cultura, s’inaugurarà l’Exposició “Flora de la Murta”, amb una xarrada sobre la “flora de la vall de la Murta”, que ens donarà Salvador Iñigo.
  • El 9 de desembre, a les 20 h,  a la Casa de la Cultura, el doctor en història Aurelià Lairón ens parlarà de la vida en mig d’una vall: “el monestir i els monjos de Santa Maria de la Murta”.

A més es proposen la restauració del patrimoni cultural i tractar sobre el punt geodèsic de la Ratlla, la font de la Teula i pintar la part externa de l’Ouet. Altres pròximes activitats seran rutes botàniques i culturals.

Per a l’any vinent ja tenim programades xarrades a càrrec de Mariano Escudero i de Sergi Abril que s’anunciarem a través de la nostra web: murtaicasella.org i xarxes socials.

Volem aplegar al major nombre de gent. Podeu contactar amb nosaltres a través de l’email o xarxes socials:associaciomurtaicasella@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/Murtaicasella/