Accepten condemnes de 3 i 5 anys els pares dels menors que violaren a una xiqueta en Alzira

0
71

Els tres menors que van violar a una altra menor d’edat el mes de gener passat a Alzira han reconegut els fets en el jutjat i han acceptat condemnes de 3 i 5 anys d’internament pels delictes d’agressió sexual. L’acord, al qual ha tingut accés la Cadena SER, es va signar aquest divendres en la Fiscalia de Menors i, en ell, els tres joves reconeixen que van anul·lar la voluntat de la víctima i van cometre una violació grupal, a més de tocaments i lesions. La família de la xica està satisfeta amb la sentència però no la veu com un èxit, ja que ella segueix en tractament psicològic i va haver d’abandonar els seus estudis.

El passat 16 de gener la jove va denunciar que, quan tornava a casa amb una amiga, un grup de joves que anaven al seu col·legi la van portar per la força a una planta baixa propietat d’un d’ells i la van violar de manera grupal. Ella va acabar a l’hospital i, a més de les lesions físiques, va patir estrés posttraumàtic. Pocs dies després la Policia va identificar als tres autors i els va detindre. Les proves forenses eren clares i apuntaven als tres com a autors de la violació. Ara, els acusats, han reconegut els fets.

Condemnes de fins a cinc anys

L’acord evitarà el judici, que hauria obligat la víctima a reviure tot l’ocorregut, i condemna a un d’ells a cinc anys d’internament en règim tancat, a més de tres de llibertat vigilada, i als altres dos menors a tres anys d’internament i dos més de llibertat vigilada. A més de les costes del procés i una indemnització per danys morals a la víctima. Els tres acusats estan des del dia de la seua detenció en un centre de menors.

Tractament psicològic
La Cadena SER ha parlat amb el pare de la jove, Óscar, que ha relatat el calvari que porten patint des de llavors per les conseqüències psicològiques que ha patit la víctima després de l’agressió.

Des de llavors està en tractament psicològic, va haver d’abandonar els estudis durant mesos, i ara s’ha matriculat en un centre fora d’Alzira per a poder seguir amb la seua vida. Óscar recalca que la sentència fa justícia però no és una victòria, perquè res pot reparar el mal que la seua filla ha patit.

El pare de la víctima insisteix en la importància de denunciar com a part del procés de recuperació i demana que el seu testimoniatge servisca per a comprendre les conseqüències d’aquestes accions per a les víctimes.

SER