La falla Cambro de Tavernes guanya quatre premis en la Festa de les Lletres Falleres d’Alzira

0
119
Membres de la falla Cambro guanyador del Premi Lletres Falleres i d’altres tres guardons

La falla Cambro de Tavernes de la Valldigna ha sigut la gran triomfadora en la Festa de les Lletres Falleres celebrada hui a Alzira en aconseguir un total de quatre guardons entre ells el més important com és el Premi Lletres Falleres.

La gala dels premis de lletres falleres de 2021, amb l’assistència de les FFMM d’Alzira Alba Carrió i Clàudia Dolz i les seues Corts d’Honor, la diputada de normalització lingüística Dolors Gimeno, l’alcalde de la nostra ciutat Diego Gómez, el regidor de festes i comunicació Xavi Pérez, el regidor de Cultura Alfred Aranda, el regidor Bernat Ríos i la regidora Clara E. Aledon, la presidenta de Lletres Falleres Gemma Altur i l’Executiva de la JLFA, alcaldes, FFMM, presidents i directius de les federacions, juntes locals i comissions de moltes de les poblacions falleres participants.
En un any tan difícil a causa de la maleïda pandèmia s’atorgaren els premis a les publicacions dels llibrets de falla, uns premis amb l’objectiu únic de promocionar els llibrets de falla com a vehicle d’expressió cultural i la difusió de la literatura festiva en valencià.
En un acte conduït per la nostra companya Maria José Boluda, amb la introducció dels fallers de la nostra ciutat Lluís Gisbert i Miguel Àngel Martínez Tortosa i compassada per la música de Lucas Ibañez i la veu d’Irene Medán.
Les FFMM d’Alzira en nom de la Junta Local Fallera d’Alzira van aprofitar l’ocasió per a fer entrega a la presidenta de Lletres Falleres d’una placa commemorativa del seu X aniversari.
Els guanyadors són:
Premi Enric Soler i Godes – Al millor article: «Quan l’ànima roman erma» de Juanjo Medina. Falla plaça de Jesús de València.
Premi Malva Alzira – Al millor poema satíric: «Epístola poètica» de José Colero. Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.
Premis Mocador i Emili Llueca –
 Premi Mocador:  Al millor assaig sobre Falles i cultura popular «El senyor Regino Mas versus Julio Esplá» de Manuel Sanchis Ambrós. Falla Plaça de Jesús de València.
 Premi Emili Llueca: Al millor assaig  publicat en un llibret del Camp de Morvedre és per a «L’efimeritat del patrimoni cultural. Virtuts i atemptats cap al patrimoni industrial en una ciutat fantasma», de Paco Quiles per a la Falla La Marina de Port de Sagunt.
Premis Mestre Ortifus – A la coherència i portada:
A la coherència: Falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia.
Millor portada: Falla Dos de maig de Paterna
Premis Climent Mata – A la millor maquetació: Falla La Vila de Sagunt.
Premi Comfet – Al millor contingut infantil: Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.
Premi Portal de la Valldigna – Al millor poema líric: «Ales» de José Antonio Martínez Giner. Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.
Premi Murta – Al Millor microrelat: «Les reunions online» de Beatriz Palomares Sanchis. Falla La Via de Tavernes de la Valldigna.
Premi Bernat i Baldoví – Al millor sainet: «Farmàcia de guàrdia» de Miquel Fernández Ruiz. Falla plaça de l’Ajuntament de Sueca.
Premi #PLF21 – Al millor text satíric-faller breu: @miquel_25_17
Premi Lletres Falleres – Al llibret de falla: Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.