Una gala celebrarà el 16 d’octubre el centenari del Gran Teatre d’Alzira

0
102
L’alcalde Diego Gómez hui en el Gran Teatre

Una gala multidisciplinar amb música, dansa i humor reobrirà el Gran Teatre d’Alzira el pròxim 16 d’octubre per a celebrar el seu centenari. La regidoria de Cultura ha previst una ampla programació durant els següents mesos en el que el coliseu cultural alzireny acollirà, segons el programador cultural, Jordi Verdú, concerts com els de David Otero i Joan Amèric, musicals com el de l’homenatge a Mecano «Me cuesta tanto olvidarte», a més de la Nova Orquestra Cambra Empordà, la dansa de Valencia Dancing Forward, els teatres musicals familiar Bella i Bestia i La Cenicienta, el teatre musical We Love Queen d’Illana, Barabú i Extre Sound, el Gag Movie de Producciones Yllana, l’obra «La Panadera» del Centro Dramático Nacional, a més d’Amic Frankie, les obres teatrals, «Júlia» de La Dependent, Malvivir Ay Teatro, amb l’actiru Aitana Sánchez-Gijón i l’espectacle Burundanga d’Olynmpia Metropolitana entre d’altres.

Coincidint amb la seua inauguració, un 29 de setembre de 1921, l’Ajuntament, la Diputació i a Generalitat han invertit un total de 500.000 euros en millorar les seues instal.lacions «per adaptar-lo a les actuals normes de seguretat per al personal i a els noves tecnologies» segons el responsable de l’àrea cultural. Entre les reformes cal destacar la millora i ampliació de tres a 6 camerins, junts els banys, el hall, el nou aparell d’aire condicional i la pintura interior i exterior, així com els mecanismesde tramoia.

Toni Espinar i Paco Roca

Així mateix, les millores suposen “un llavat de cara”, ja que han permés també repintar les façanes i l’espai interior, i “donar vida” a l’edifici des de l’exterior, gràcies als dissenys de dos il·lustres artistes, d’una banda l’alzireny Toni Espinar, amb llarga trajectòria com a muralista, i que ha recreat a les portes falses de la part posterior “la cara oculta del Gran Teatre”, en homenatge al personal tècnic i als treballadors. I d’altra banda, el reconegut il·lustrador, Paco Roca, ha dissenyat 6 dibuixos que simulen l’interior del teatre i es col·locaran a les finestres cegues del lateral de l’edifici. Estes vinyetes representen les diferents arts escèniques, dansa, teatre adult i infantil, música, festes i públic.

 

El pròxim 16 d’octubre se celebrarà la gal·la del centenari del Gran Teatre amb la reobertura de l’edifici. Eixe dia tindrà lloc un espectacle multidisciplinar amb actuacions de teatre, dansa o música, barrejades amb vídeos sobre l’efemèride i imatges històriques. “És un segle d’immensitat. Per ací han passat infinitat de veus, d’històries, d’imatges, músiques, emocions”, ha assegurat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, qui ha incidit en què el govern d’Alzira té “l’esperança de què la recuperació del Gran Teatre puga garantir una vida de 100 anys més” per a una instal·lació que representa “un element de vida i de cultura” per a tota la població.