Alzira aposta per una nova etapa amb noves activitats al Mercat de la Vila

0
61

La corporació municipal d’Alzira ha aprovat esta nit, sense cap vot en contra, l’inici de l’expedient de clausura del Mercat de la Vila en acabar la concessió de 35 anys sense possibilitat de prorrogar-la. Els tres grups de l’oposició PP, C,s i Vox s’han abstés.

Al mateix temps el consistori local s’ha compromés a obrir una nova licitació «pública i de lliure concurrència» a partir del pròxim 15 de novembre. Els actuals comerços podran mantindre les seues activitats fins el mes de març de 2022, quan es suposa que culminarà el periode de licitació. Aleshores «començarà una nova i important etapa per al Mercat de la Vila» segons ha manifestat en el ple l’alcalde Diego Gómez.

A l’inici de la sessió municipal d’esta vesprada la comerciant, Dolors Ferrer, en nom dels seus companys de mercat ha reclamat als membres de la corporació local «un compromís ferm per a revitalitzar el Mercat de la Vila» junt a «un pla en el que participen els venedors i distintes regidories municipals». Ferrer ha afegit que «tenim moltes idees per a recuperar-lo» en reconèixer que «actualment no passa pels millors moments».

Vot de confiança

Des de l’oposició PP i Ciutadans han donat a l’equip de govern «un vot de confiança perquè complisquen la paraula i proposen una solució per potenciar-lo» com pot ser la combinació de parades comercials amb oficines municipals.

El portaveu popular, José Andrés Hernández, s’ha alegrat que l’equip de govern «haja rectificat després d’una falta de diàleg». Mentre, Miguel Vidal, portaveu de Ciutadans aposta per «obrir una etapa de consens i diàleg davant un espai municipal que genere negoci i riquesa».

Pla consensuat

Per la seua part el socialista, Fernando Pascual, s’ha compromés en elaborar un Pla d’Adequació del mercat «de la mà dels comerciants per consensuar quin tipus de mercat volem i quantes parades ha de tindre amb consens i diàleg». I ha apostat per «obrir una nova etapa i noves activitats el Mercat de la Vila».

Mentre la primera autoritat local ha demanat «disculpes pel malestar creat» i ha insistit en «iniciar una nova i important etapa per al mercat.

Gómez ha recordat les distintes actuacions municipals «aplaudides pel comerç local, a més de les ajudes concedides durant la pandèmia i el gran esforç realitzat per ajudar a la dinamització del comerç alzireny».

Riberaexpress