Alzira ha començat hui la descontaminació de la polèmica gasolinera

0
58
La presidenta de l’associació de veïns de l’Alborxí Isabel Carreres ha mostrat la seua satisfacció a les autoritats locals

Alzira ha començat a primera hora d’este matí els treballs de neteja dels cinc dipòsits de l’estació de servici ubicada en l’avinguda Lluís Suñer. Tot seguit es realitzarà el desmuntatge de la gasolinera, tasques que tindran una durada «aproximada de tres o quatre setmanes» segons l’ajuntament.

El següent pas el donarà un georadar que comprovarà el nivell de contaminació del sòl i amb la valoració que faça, es realitzaran les tasques de descontaminació corresponent. Finalitzada esta fase el consistori elaborarà unes bases perquè arquitectes i paisatgistes presenten dissenys per a l’espai municipal resultant de 2.114 m2 de superfície.

Participació ciutadana

Un jurat triarà tres dels projectes presentats i posteriorment s’obrirà un periode de participació ciutadana per tal que els veïns de la zona voten el projecte que finalment s’execute. En el nou espai ciutadà s’instal.lara un mural d’Avidesa així com un bust del reconegut empresari alzireny Luis Suñer.

Les tasques de descontaminació i recuperació del sòl contaminat tenen un cost de 63.000€, mentre els treballs de demolició ascendixen a un total de 23.599 euros.

L’Ajuntament d’Alzira i els titulars de la gasolinera signaren la pasada setmana un acord de compravenda pressupostat en 186.900 euros. Es complix així una reivindicació del veïnat de l’estació de servici de fa més de 20 anys. Inicialment aconseguiren el tancament de l’estació de servici i ara la definitiva neteja i descontaminació del subsol, així com el seu desmantel.lament.

La presidenta de l’Associació de Veïns l’Alborxí, Isabel Carreres, ha manifestat que «estem molt contents perquè veiem la llum al final del túnel i ja no patirem més mals olors, donat que quan plou o bufa ponent encara patim un olor insoportable». Per la seua part la regidora d’Urbanisme, Sara Garés, ha avançat que «en el lloc de la gasolinera hi haurà una zona verda per a l’ús comunitari».