L’Estret es desborda en La Barraca i les obres en el Fosc eviten una nova inundació

0
393
La terra arenosa arrossegada pel barranc de l’Estrela desviada pel camí dels Pescadors

La intensa pluja caiguda a mitjanit a La Barraca d’Aigües Vives on es registraren 122 l/m2 va provocar a primera hora de la matinada el desbordament del barranc de l’Estret en la partida de la Solana a La Barraca d’Aigües que estigué a punt d’afectar a les cases més pròximes i que donà un bon esglai alsseus veïns. L’Estret també es desbordà en la rotonda de Tenisquasch a l’avinguda de la Ribera i ocasionà el tall de la carretera 572 en la zona de Vilella.

Aixó provocà que el barranc del Casella s’omplira ràpidament i que «es tancaren les comportes, durant unes dos hores, del canal de les Basses tot i que éste no portara apenes aigua», segons ha manfiestat hui l’alcalde d’Alzira Diego Gómez. El cabal del Casella arribà als 2,20 metres d’alçària en el pont de Xàtiva.

D’altra banda les obres d’alçament del mur en el barranc de l’Estrella, junt a la instal.lació de l’arener i d’una reixa en el barranc Fosc «ha evitat que l’aigua i l’arena arribara a l’Alquenència», segons el regidor d’Obres Públiques Fernando Pascual.

Gómez i Pascual han assegurat que davant el comportament d’estos barrancs «torna a confirmar-se la necessitat de la segona fase del Canal Interceptor», que arreplegarà les aigües pluvials de l’Estrella, Fosc, Gracia Maria i del camí de l’Arena.

Afortunadament en el nucli urbà de la capital comarcal només caigueren 26 l/m2 a l’estació meteorològica de l’Alquenència i prop de 30 l/m2 en la situada a l’Ajuntament.